Er werd veelvuldig gescoord bij NTVV-Flakkee.
Er werd veelvuldig gescoord bij NTVV-Flakkee.

Glorieuze zege NTVV in ijzige klassieker met Flakkee

Algemeen 297 keer gelezen

De altijd met veel sentimenten beladen derby tussen NTVV en Flakkee is door de Nieuwe-Tongenaren zegevierend met 3-0 afgesloten. Op het ijskoude Sportpark Kopernis, waar de zwart-witten altijd tot meer in staat lijken dan in uitwedstrijden, moest de aloude rivaal tegen een effectief voetballend NTVV het onderspit delven.

door David Bakker

Bliksemstart NTVV
Het digitale scorebord stond nog op 1 als Robbin Troost de bal uit de eerste de beste aanval van de zebra’s op een presenteerblaadje aan de goed meegekomen spits Gert Aantjes schonk, die met een eenvoudig maar trefzeker tikje de 1-0 vastlegde. Lichtjes aangeslagen probeerden de geel-blauwen zich te herpakken, maar de NTVV-defensie was vanaf het begin onwankelbaar en leek hermetisch gesloten. Acht minuten voor de pauze toverde NTVV een fabuleuze aanval op de mat legt, welke via Nick van Alphen arriveerde bij Gert Aantjes, die kaatste met Van Alphen, waarna de spelmaker Jens van Es in staat stelde om de stand op 2-0 te brengen.

Wondergoal Robbin Troost beklinkt de wedstrijd
In de slotseconden van het eerste bedrijf bracht Robbin Troost het koukleumende publiek in vervoering. Vanaf de rand van de zestien lepelde de vaardige rasaanvaller de bal op een fabelachtige manier achter keeper Dennis Breen. Een goal die veel toeschouwers zich nog lang zullen herinneren en die de wedstrijd feitelijk besliste.

Weinig verheffend spel in de tweede helft
Tegenstander Flakkee bleef in de tweede helft volharden met het bestoken van het NTVV-bolwerk, echter zonder resultaat. Invaller Erik Roijers werd in het slotkwartier in het Flakkeese doelgebied onderuit gehaald waarna arbiter Biesot gedecideerd naar de stip wees. Nick van Alphen ontfermde zich over de penalty, maar de harde pegel van de NTVV’er spatte uiteen op de deklat, tot ontzetting van de omstanders.

In de resterende minuten gooide Flakkee de handdoek, waardoor NTVV nog legio uitgespeelde kansen kreeg, maar de opgelegde mogelijkheden werden niet benut. Desondanks wist het team van Wim Eilander een driepunter tot stand te brengen die het thuispubliek met veel liefde omarmde en de felle kou warmpjes deed aanvoelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant