Ga op 8 oktober de uitdaging aan!
Ga op 8 oktober de uitdaging aan!

Ouderwetse gezelligheid bij het legpuzzelkampioenschap Goeree-Overflakkee

Algemeen 398 keer gelezen

Middelharnis- Ja, je leest het goed. In deze digitale tijd, beheerst door t.v., mobieltjes, Instagram, internet, netflix, tik-tok, enz. is er ook nog zoiets als een ‘wij-gevoel’, een gevoel om samen iets te doen. Dat wordt in optima forma gerealiseerd op zaterdag 8 oktober. Dan wordt het officiële kampioenschap legpuzzelen Goeree-Overflakkee georganiseerd.

Door Henk Blanke

Liefst 40 tafels staan er dan klaar in de aula van de RGO in Middelharnis om evenzoveel teams te ontvangen. Ieder team bestaat uit vier personen. De opdracht lijkt eenvoudig: leg zo snel mogelijk een Jan van Haasteren puzzel van 1000 stukjes in elkaar.
Maar de uitvoering is lastiger. Jan van Haasteren is de ontwerper van puzzels waar de kleinste details, en dat zijn er heel, heel veel een ontzettend belangrijke rol spelen. Zie je die details niet, dan kom je al snel tot de conclusie dat je, misschien wel voor de zoveelste keer, een ander puzzelstukje moet zoeken. Een enorme uitdaging dus voor de deelnemers.

Prijzen
Maar her gevecht met de 1000 stukjes wordt wel beloond. De ploeg die het snelst de puzzel in elkaar heeft gekregen, mag zich niet alleen puzzelkampioen van Goeree-Overflakkee noemen. Het team krijgt ook nog eens een zeer aantrekkelijke prijs: deelname aan de voorrondes van het Nederlands kampioenschap legpuzzelen op 4 februari 2023 in Oude-Tonge. Een thuiswedstrijd dus, die mede mogelijk is gemaakt door een van de organisatoren.
De eerste prijswinnaars krijgen bovendien hun inschrijfgeld terug in de vorm van cadeaubonnen, beschikbaar gesteld door de plaatselijke middenstand, verenigd in de BIZZ Middelharnis.
Er is ook nog een tweede prijs: een puzzelpakket met uiteraard puzzels van Jan van Haasteren.
Maar eigenlijk valt iedere deelnemer in de prijzen. Zij doen nl. mee aan een avondje ouderwetse gezelligheid, waar sociaal contact en gezelligheid de belangrijkste aspect en zijn. Dit wordt nog eens benadrukt door de prijs, die gegeven wordt aan het team dat zich op de meest ludieke manier presenteert. Voorpret dus.

Inschrijven
Het puzzelkampioenschap wordt georganiseerd door de Stichting Hart van Goeree-Overflakkee. Tot en met 7 oktober kunnen de teams inschrijven op de website van de stichting: www.hartvangoereeoverflakkee.nl.
De kosten bedragen €49,50 per team. Daarvoor krijgt het team de puzzel, een hapje en een drankje. Maar vooral heel veel gezelligheid.
De start is op zaterdag 8 oktober om 19.45 uur in de RGO in Middelharnis. De deuren staan vanaf 19.00 uur open voor de deelnemers.
Ga de uitdaging aan en schrijf je in!!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant