Vince Trommel dwingt me uit de kast te komen. Ik doe de woordjes en Vince zet de strepen.
Vince Trommel dwingt me uit de kast te komen. Ik doe de woordjes en Vince zet de strepen.

Plaatje/praatje; Vince en Frank/Janine

Algemeen 297 keer gelezen

Vince Trommel dwingt me uit de kast te komen. Sinds een aantal weken is dit blad verluchtigd met tekenwerk met een knipoog naar de Flakkeese actualiteit. Ik doe de woordjes en Vince zet de strepen. Na koektrommelplaatjes voor het streekmuseum en bieretiketten voor de brouwer maakt hij nu dus ook cartoons voor de krant.

Als buurtwerker waren voetbalkooien mijn specialiteit. Robin van Persie leerde er nog voetballen (niet van mij). Het gedoetje rond het veldje aan de Capelleweg in Oude Tonge rakelde herinneringen op. Bezwaren tegen een nieuwe skatebaan aan de Eisenhowerlaan blijken door bewoners ingetrokken op voorwaarde dat ze verschoond blijven van een voetbalveld. Sindsdien is er rond elk vrij vlekje van het dorp een comité van verontruste buren; ‘niet bij ons voor de deur’.

Buurtwerkers hebben opdracht mensen in gesprek te brengen. Voor dat doel hadden we een rondzwervende basketbal-paal; mislukt cadeautje, achtergebleven na een bouwproject. Het gerucht over plaatsing alleen al, bracht mensen bij elkaar. Jammer voor de basketbalsport maar zo hadden we tenminste wisselgeld. 

In de Burgen-buurt van Zuidwijk lag sinds jaar een dag een voetbalveld ingeklemd tussen éénsgezinswoningen en flats. Druk bezocht en natuurlijk was er wel eens wat. Maar dat werd altijd goed opgelost. Toen de flats plaats moesten maken voor dure éénsgezinswoningen zagen we de problemen mijlenver aankomen.

Met blijvende bewoners en voetballertjes vormden we een pact. De wijktoernooien vonden voortaan bij ons plaats en waren tip-top georganiseerd. Kopers konden op het veld op tekening lezen en hadden geen klagen. Als er iemand zou dienen te vertrekken…..Diezelfde moed wens ik de gemeente Goeree-Overflakkee toe. 

Waarom moet bij nieuwbouw een goed functionerende jongerenvoorziening, als bij automatisme, plaats maken? Me dunkt dat bij deze schrijnende woningnood kopers wel concessies willen doen. Wist u dat spelende jongeren voor de deur effectief zijn als inbraakpreventie?

Uit de krant

Uit de krant