Bram en Diny wonen al 60 jaar in hetzelfde huis in Dirksland.   Foto: Sam Fish
Bram en Diny wonen al 60 jaar in hetzelfde huis in Dirksland. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Diamanten huwelijk voor Bram en Diny

Algemeen 1.661 keer gelezen

Groot feest in Dirksland. Daar vierden Diny en Bram Jelier namelijk hun diamanten huwelijk. Jawel 60 jaar getrouwd en nog altijd samen sterk. Beter nog; ze wonen nog steeds in hun eerste huis!

Door Sam Fish 

“We zijn echte eilanders,” vertelt Bram. “We zijn nooit weggeweest en we gaan ook nooit meer weg. We zijn in dit huis komen wonen na ons huwelijk en we zijn nooit meer vertrokken. We zijn de eerste huurders.” Het stel kreeg in dit huis twee kinderen, een zoon en een dochter. Zij zorgden op hun beurt voor vijf kleinkinderen. En inmiddels is er ook een achterkleinkind van twee jaar oud.

Het begon allemaal op D’n Diek in Middelharnis. “We kwamen elkaar tegen tijdens het stapavondje,” vertelt Diny. Voor haar was die avond een thuiswedstrijd. Ze woonde destijds aan de Steneweg. “Hij vroeg waar ik woonde en of hij me thuis kon brengen. Later kwamen we elkaar weer tegen en toen sloeg de vonk echt over. Ik was toen 15 jaar en met 21 zijn we getrouwd. Dat is nu dus 60 jaar geleden.”

Werk 
Bram heeft altijd in de Rotterdamse haven gewerkt. Hij hield daar het toezicht over het laden en lossen. Met 57 jaar mocht hij met pensioen. Diny werkte voor het huwelijk bij een groenteboer in Middelharnis. Daarna zorgde ze met veel liefde voor de kinderen en het huishouden.
Tegenwoordig wandelen de twee graag samen. “Fietsen en autorijden kunnen we helaas niet meer,” zegt Diny. “Maar we genieten van wat we wel kunnen en natuurlijk van elkaar en onze familie. En als het kan gaan we gezellig een rondje wandelen.”

Uit de krant

Uit de krant