Cabarettrio De Gestampte Meisjes in de voorstelling Lext Nevel
Cabarettrio De Gestampte Meisjes in de voorstelling Lext Nevel SALIH KILIC

De Gestampte Meisjes terug in Strandtheater Houten Kaap

Algemeen 172 keer gelezen

Ouddorp - Het najaar is weer begonnen en dat is toch wel dé periode om weer gezellig naar het theater te gaan voor een avond met gegarandeerd veel lachen. Zaterdag 15 oktober zijn de Gestampte Meisjes weer terug in Strandtheater Houten Kaap met de cabaretvoorstelling Lext Nevel. 

Lext Nevel kaart een serieus thema aan in een luchtige, energieke theatervoorstelling. De beste versie van jezelf willen zijn, terwijl daar geen duidelijke handleiding voor is, is altijd gerelateerd aan verwachtingen van anderen — en die norm ligt hoog als je wilt voldoen aan de “standaardnorm”. Maar hoe standaard is die norm nog en ligt die lat niet veel te hoog? 

In verschillende sce`nes laten De Gestampte Meisjes verschillende groepen zien die allemaal anders omgaan met het worden van de beste versie van jezelf. De een haalt alles eruit wat erin zit, de ander verliest zichzelf in zelfhulpboeken en dan is er ook nog een groep die juist verlamd door alle keuzestress en prestatiedruk. Maar helaas, niets blijkt goed, dus vergeet al die goeroes, stop met het lezen van zelfhulpboeken en laat die TED-talk-experts maar kletsen. De Gestampte Meisjes laten de waarheid zien: de worstelende, hijgende, eerzuchtige mens in al zijn glorie.

Cabarettrio De Gestampte Meisjes zijn samen met regisseur Wimie Wilhelm (o.a. regisseur van Richard Groenedijk en van Brigitte Kaandorp) op zoek gegaan naar de beste versie van zichzelf. Het resultaat: LEXT NEVEL, waarin ze de prestatiedruk en zelfopgelegde normen – en dus het soort ‘beste-versie’-doelen - bekritiseren. In een snelle montage van brutale, vrolijke en overmoedige sce`nes spelen ze met de vragen van hun generatie: wat is een gelukkig leven en wanneer ben ik ooit tevreden? 

De Gestampte Meisjes spelen de voorstelling Lext Nevel op zaterdag 15 oktober om 20.30 uur in Strandtheater Houten Kaap. Kaarten voor de voorstelling koop je gemakkelijk online via houtenkaap.nl

Uit de krant

Uit de krant