Afbeelding

Uniek koorconcert van en voor het eiland

Algemeen 236 keer gelezen

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober 2022 worden op Schouwen-Duiveland en op Goeree-Overflakkee een tweetal herdenkingsconcerten uitgevoerd, onder de titel: ‘Laat mijn volk gaan’. Het betreft een schitterende compositie voor groot koor, kamerkoor, zes solisten, orgel, piano en pauken. 

Met de uitvoering van dit muziekstuk wil de componist, Johan van Broekhoven uit Den Bommel, een moment markeren ter herdenking aan de gevolgen van de Covid19 pandemie die de hele wereld zolang in haar greep hield. Een moment om te herdenken, stil te staan, achterom te kijken, maar ook de blik weer hoopvol te richten op de toekomst. Deze compositie is in de afgelopen anderhalf jaar gecomponeerd tijdens en midden in de Coronaperiode. De compositie bestaat uit achttien delen en duurt totaal plm. 80 minuten. ‘Laat mijn volk gaan’ vertelt over het volk Israël tijdens de slavernij en uittocht uit Egypte, gebaseerd op het Bijbelboek Exodus. Juist dit eeuwenoude verhaal is toepasselijk op de tijd waarin we nu leven. Een andere tijd, maar wel met raakvlakken. De over elkaar heen buitelende emoties in het stuk zullen ook onmiskenbaar de gevoelens vertolken van velen die op welke manier dan ook geraakt zijn door de coronatijd. Het is een compositie geworden met een enorme muzikale variëteit. Het biedt troost, kracht en hoop voor de toekomst.. De prachtige teksten zijn van de hand van Kees Kuijper uit Sommelsdijk.

De toegang tot de concerten is gratis. Alle betrokkenen werken belangeloos mee. Het is een project van de gemeenschap voor de gemeenschap. De uitvoering op Schouwen-Duiveland is op vrijdag 14 oktober 2022, aanvang 20.00 uur, in de Gasthuiskerk te Zierikzee. De uitvoering op Goeree-Overflakkee is op zaterdag 15 oktober 2022, aanvang 20.00 uur, in de Hervormde Kerk te Oude-Tonge. Iedereen is daar van harte welkom.

Meer informatie is te vinden op de website www.laatmijnvolkgaan.nl

Uit de krant

Uit de krant