V.l.n.r. Ed Goverde, Jaap de Bakker, Erik de Jong, Albert Boshoven en Rini Aleman
V.l.n.r. Ed Goverde, Jaap de Bakker, Erik de Jong, Albert Boshoven en Rini Aleman

Speldenregen op WFB met liefst vier onderscheidingen

Algemeen 1.487 keer gelezen

Op WFB wordt jaarlijks de vrijwilligersavond georganiseerd als bedankje voor de tomeloze inzet van al die vrijwilligers die het voetbalspel voor alle leden mogelijk maken. Afgelopen zaterdag was er daarom muziek met een DJ en een saxofonist van Groove Piano, een open bar en verschillende foodtrucks, zodat het de bezoekers aan niets ontbrak. 

Na corona wilde WFB dit jaar extra  pakken en heeft de KNVB gevraagd of een aantal vrijwilligers wellicht in aanmerking komen voor een onderscheiding. Die vraag bleef niet onbeantwoord. Vertegenwoordiger Ed Goverde (links op de foto) kwam namens de KNVB maar liefst vier onderscheidingen uitreiken. Jaap de Bakker (tweede van links), onder meer 24 jaar secretaris geweest van de vereniging, ontving een gouden waarderingsspeld. 

Ook werden er drie zilveren waarderingsspelden uitgereikt. Erik de Jong (midden) ontving deze, omdat hij 30 jaar grensrechter was geweest van het eerste elftal en Albert Boshoven (tweede van rechts) en Rini Aleman (rechts) ontvingen de waarderingsspeld onder meer voor hun jarenlange inzet als verenigingsscheidsrechter. 

Tot slot reikte WFB zelf ook een onderscheiding uit. Cor Riemens had in het verleden al een speciale gouden waarderingsspeld voor scheidsrechters ontvangen van de KNVB en kon daarom niet nogmaals worden gedecoreerd. Die ruimte was er binnen WFB nog wel en hij is dan ook benoemd tot lid van verdienste.

Uit de krant

Uit de krant