Wat heeft wethouder Bruggeman de afgelopen 5 jaar zitten doen in Spijkenisse?
Wat heeft wethouder Bruggeman de afgelopen 5 jaar zitten doen in Spijkenisse?

Ingezonden cartoon: De te kleine broek van Bruggeman

Algemeen 478 keer gelezen

Het probleem van ons witte eiland speelt al decennia. Jongeren die slecht in hun vel zitten, grijpen naar de drugs en verliezen hun verbinding met de gemeenschap. ]Ooit was de 436 hun vluchtweg, ze kwamen in de Rotterdamse scene terecht. Hun probleem niet opgelost maar voor ons buiten beeld. Zo werkt het niet meer. 

Het geheim van Goeree vraagt aandacht, al jaren circuleren er schattingen van 40 jongeren zonder vaste verblijfplaats en perspectief. Goed onderzoek leert nu dat het er 2 keer zoveel zijn! Het geld dat dit eiland heeft voor daklozenopvang gaat naar centrumgemeente Spijkenisse, die moeten het oplossen. 

Dat het zo niet werkt is iedereen duidelijk. Een paar dingen kwamen bij elkaar; bevlogen mensen, een leegstaande gebouw en betrokken ondernemers. Zo is vorig jaar opvang voor probleemjongeren op dit eiland gestart. Veel sympathie maar gemeentelijke steun laat op zich wachten. 

Nu blijkt dat 2,4 miljoen van ons geld niet uitgegeven is en de helft daarvan wordt teruggestort. Wat heeft wethouder Bruggeman de afgelopen 5 jaar zitten doen in Spijkenisse?

Uit de krant

Uit de krant