Afbeelding

Marjolein van ’t Geloof erkent meerdere in Amerikaanse

Algemeen 17 keer gelezen

Dirksland- Marjolein van ’t Geloof werd na de laatste bocht van de Voogd & Voogd-Wielerronde van Dirksland voor elitevrouwen uitstekend afgezet door haar ploeggenote Maike van der Duin, maar werd in haar eigen woonplaats Dirksland na een zinderende sprint net voor de streep voorbij gestoken door de Amerikaanse Skylar Schneider. Diens ploeggenote Shayna Powless completeerde op plaats drie het podium.

Dan Rolandus

‘’Het is balen dat ik in mijn eigen dorp niet won, want ik dacht even toen Maike (van der Duin, DR) als eerste door de laatste bocht ging en ik mee was dat het zou kunnen, maar toen ik ging staan voelde ik al aan mijn benen dat het lastig zou worden’’, erkende Marjolein van ’t Geloof de nederlaag tegen Skylar Schneider. ‘’Ik dacht als ik nu nog door kan versnellen red ik het wel, maar uiteindelijk hielp dat niet meer. Ik wist bovendien dat Schneider de snelste was, zij heeft de hele wedstrijd eigenlijk niets gedaan. Ik wist dat zij zo komen, maar ik ging voor haar de laatst bocht, houd van een lange sprint en de tweede plaats is daarvan het resultaat. Ik heb er alles aan gedaan om te winnen. We hebben er met Maike een mooie koers van gemaakt, aangevallen. Ik was blij dat Maike er was, dat we mooi samen konden rijden. Ik vond het al mooi dat zij iets voor mij terug wilde wat ik over het hele jaar voor haar heb gedaan. Het was heel bijzonder met heel veel familie en vrienden langs de kant, dat was heel leuk. Het was ook geen makkelijke koers, want ook mijn zadel zakte een beetje in, kreeg daardoor meer last van mijn benen. Het was heel lastig om daarmee de verzuring in te rijden.’’

Prominenten
Loes Adegeest opende onder toezicht oog van de prominente ex-profs Leen Poortvliet en Aad van den Hoek het bal in het fraaie rondje met een flinke tempoversnelling waardoor het peloton al vroeg in al zijn voegen kraakte. De renster van IBCT kreeg onder andere thuisrijdster Marjolein van ’t Geloof (Le Col-Wahoo) in haar wiel mee. De Drentse Maike van der Duin (Le Col-Wahoo) kon haar karretje nog net als tiende vrouw aanhaken. Rosalie van der Wolf (Parkhotel Valkenburg) uit Oude Tonge miste ondanks verwoede pogingen de slag om de schade te herstellen. De samenwerking in de kopgroep was verre van ideaal, waarop Loes Adegeest na zo’n 20 kilometer het hazenpad koos. De renster uit Deventer, die later uit de goed gevulde prijzenpot de leidersprijs zou ophalen, hield het lange tijd vol, maar voelde in haar rug de achtervolgsters dichter en dichter komen. Met nog 23 ronden te gaan dubbelde Adegeest het peloton en maakte de slimme Shayna Powless gebruik door net voor de aansluiting toe te snellen naar de koploopster. Met nog twintig ronden voor de wielen was de groep van tien weer compleet. De finale werd op zeven toeren ingegaan door de groep van tien. Wegkomen bleek een utopie, dus zou het uitmonden in een eindsprint. De groep vloog af op de laatste bocht naar de Beatrixlaan, waar de papieren goed leken voor Marjolein van ’t Geloof, maar zij het feestje verstoord zag worden door de Amerikaanse Skylar Schneider.

Wout Roos grijpt mis
Wout Roos uit Middelharnis is evenals een dag eerder in ’s-Gravendeel op de tweede plaats geëindigd in de Ronde van Dirksland voor Sportklassers. De coureur van Cyclingteam Flakkee moest het uit een kopgroep van vijf in de sprint afleggen tegen Roy de Ryck uit Schijf, maar bleef Jorre van der Bij uit Groenekan, Niels Vink uit Sliedrecht en de Hellevoeter Frank Oosting voor.

Op naar 2023
Arie van ’t Geloof: ‘’Het was genieten en spanning tot het einde’’, sprak de glunderde medeorganisator namens alle vrijwilligers en sponsoren. ‘’Mijn zus (Marjolein, DR) leek te gaan winnen, het liep mooi, maar in de wedstrijd loopt het vaak toch anders en dat was nu met die Amerikaanse die er overheen kwam ook het geval. Uiteindelijk wel een mooi podium met twee Amerikaansen en Marjolein. Het was een zeer geslaagde dag met mooi weer, zonder incidenten of valpartijen, gewoon geweldig. We staan met zo’n mooi internationaal veld van 21 buitenlandse rensters uit acht verschillende landen weer mooi op de kaart. Het was ’s ochtends al begonnen met de Dikke Banden Race met 90 deelnemers, jongens en meisjes en later de race voor nieuwelingen. Ook bij de Sportklasse stonden er diverse lokale renners aan de start. Mooi was ook de grote belangstelling langs het parkoers bij de Sportklasse met diverse lokale renners aan de start. Dat geeft ook binding. Na het wielergebeuren was er nog een optreden van enkele artiesten. Een geweldig evenement voor het dorp, mooi om zo verder te gaan in de toekomst. Dus op naar 2023.’’ Het grote verhaal op www.ggof.nl

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant