Afbeelding
Caroline van Rhijn

Ga mee op gratis excursie: Het Verklikkerstrand

Algemeen 10 keer gelezen

Tijdens de Dag van de Duinen op 17 september vragen we extra aandacht voor de kwetsbaarheid van de duinen en vieren we samen met jou ons 45-jarig bestaan!

Gratis excursie
Neem rondom de Dag van de Duinen gratis deel aan een van de bijzondere excursies die we rondom de Dag van de Duinen voor je hebben uitgestippeld. Je gaat op pad met een echte duinkenner en ontdekt tijdens je wandeling de veelheid aan planten en dieren in de duinen. Een leerzame en leuke ervaring, gegarandeerd!

Het Verklikkerstrand: een aangroeistrand met bijzondere gebruikers
Ga mee met duinconsulent Margo van der Meulen naar het Verklikkerstrand op de kop van Schouwen. Een unieke belevenis in zeldzaam mooie natuur.

Strandbroeders
Consulent Margo van der Meulen kent het Verklikkerstrand als haar broekzak en neemt je mee naar dit bijzondere gebied. Een prachtig stuk strand waar in het broedseizoen allerlei vogels broeden. De strandplevier, de bontbekplevier, de dwergstern en de scholekster zijn de vogels die hun weg intussen naar het Verklikkerstrand hebben gevonden.

Zeldzame strandplevier
Er loopt een zgn. “ringprogramma”. Een speciale werkgroep houdt precies bij welke vogel waar broedt en wat het mannetje en vrouwtje is. Zo weten we dat de Bontbekplevier hier al voor het 3e jaar komt. Hij/zij openen het broedseizoen. We hebben dit jaar al een nestje gevonden! De strandplevier is zeldzaam. Zij overwinteren in Spanje en Noord-Afrika en rond eind maart zijn ze weer in Zeeland.

Aanmelden
Zondag 18 september kunt u van 14.00 tot 16.00 mee op pad met duinconsulent Margo van der Meulen. Aanmelden doe je hier: www.duinbehoud.nl/dagvandeduinen/gamee 

Uit de krant

Uit de krant