Afbeelding
Melvin

Duinen bij Ouddorp veranderd in een zwartgeblakerde vlakte

Algemeen 668 keer gelezen

Woensdag 10 augustus was rond 2.00 uur het vuur in de duinen bij Ouddorp gedoofd en konden blusvoertuigen naar de kazerne.

Volgens Rijnmond-verslaggever Maikel Coomans die woensdagmorgen ter plaatse was, was het een luguber beeld, als in een film. Alle struiken zijn veranderd in as. De weg die dwars door het natuurgebied De Punt loopt, hield gelukkig de vlammen tegen. Een stuk duinen van enkele hectares is volledig verbrand, alleen de schelpen zijn er nog over.

Het AD meldde dat zo’n 150 brandweerlieden uitgerukt waren om de brand te bestrijden. Voorkomen moest worden dat het vuur zich uitbreidde naar vakantiepark De Eco Punt en het RTM museum. Twee wagons en een aantal bielzen vlogen toch nog in brand.

De brandweer heeft gebruik gemaakt van vier dompelpompen die 7000 liter water per minuut leveren om genoeg bluswater te krijgen. Zelfs een blushelikopter van de luchtmacht vloog met een waterzak die gevuld werd met water uit de Grevelingen. Die heli dropte ongeveer 62.500 liter water waardoor een groot deel van de brand geblust kon worden.

Zelfs een gespecialiseerd team van het Handcrewteam uit Twente hielp bij het bluswerk.

Uit de krant

Uit de krant