Voor dit orgelconcert is ds. C.D. van Alphen uit Rhoon uitgenodigd, samen met de zangeres Nicoline van der Laan, sopraan.
Voor dit orgelconcert is ds. C.D. van Alphen uit Rhoon uitgenodigd, samen met de zangeres Nicoline van der Laan, sopraan.

Matinee-orgelconcert van ds. van Alphen met zangeres

Algemeen 14 keer gelezen

Ouddorp - Op zaterdag 13 augustus 2022 te 11:00 uur wordt er een matinee-orgelconcert op het Van Vulpen orgel in de Dorpskerk te Ouddorp gegeven. Voor dit orgelconcert is ds. C.D. van Alphen uit Rhoon uitgenodigd. Samen met de zangeres Nicoline van der Laan, sopraan, hoopt hij een muzikaal uurtje met verschillende psalmmelodieën op Lutherse wijze ten gehore te brengen. Het zijn werken van o.a. J.S. Bach, J.L. Krebs en C.H Rinck, waarvan de koralen gezongen worden.. 

Ds C.D. (Coen) van Alphen (*1977) is afkomstig uit Nieuwe Tonge. Na de middelbare schooltijd op de ‘Prins Maurits’ (Middelharnis) heeft hij Geschiedenis en Theologie aan de Universiteit Utrecht gestudeerd. Na zijn studie heeft hij enkele jaren als missionair en pastoraal werker in Gouda en Rotterdam gewerkt. In 2011 is hij predikant van de Hervormde Gemeente Numansdorp geworden. Sinds september 2019 mag hij de Hervormde Gemeente Rhoon dienen.

Muziek
Muziek heeft altijd een belangrijk deel van zijn leven uitgemaakt. Hij heeft jarenlang orgelles van Paul Kieviet op de orgels in Sommelsdijk en Middelharnis ontvangen en heeft hij meegedaan aan verschillende concoursen en leerling concerten. Ook heeft hij lessen bij Niels-Jan van der Hoek gevolgd. Daarnaast zingt hij als bas bij Kamerkoor Rotterdam.

Uit de krant

Uit de krant