Joop en Gré kregen voor hun 65-jarig huwelijk bezoek van wethouder Berend Jan Bruggeman.  Foto: Sam Fish
Joop en Gré kregen voor hun 65-jarig huwelijk bezoek van wethouder Berend Jan Bruggeman. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Familie Schreuder viert 65ste huwelijksdag

Algemeen 157 keer gelezen

Een briljanten huwelijk voor Joop (90) en Gré (87) Schreuder uit Sommelsdijk. Ze vierden op 6 juni namelijk hun 65-jarig huwelijk. En dus kwam wethouder Berend Jan Bruggeman op 16 juni langs voor een felicitatie.

Door Sam Fish 

Eerder kon niet. Het echtpaar was namelijk voor hun huwelijksfeest een paar dagen weg. “We wilden het graag samen vieren en niet met een groot feest,” vertelt Gré. “We gaan nog wel uit eten met vrienden, maar de dag zelf wilden we gewoon samen zijn.” En dus kwam de wethouder tien dagen na de grote dag langs met een bloemetje en een kaart. “Wat bijzonder dat we een speciale kaart van de gemeente hebben,” zegt Gré. “Dat zie je niet vaak. Heel erg leuk! En wat een prachtig bloemstuk, dankjewel.”

Naar Goeree-Overflakkee 
Het stel komt uit Rotterdam, maar kwam in 1975 voor Joops werk naar Goeree-Overflakkee. “We kwamen toen via mijn werkgever in één van de zeven huisjes aan de Fazantstraat terecht. Die had het bedrijf gekregen om medewerkers in te laten wonen. Die omslag van Rotterdam naar Sommelsdijk was in het begin wel even wennen,” geeft Joop toe. “Maar inmiddels zijn we helemaal om, hoor. Als we nu naar Rotterdam zijn geweest en we rijden de brug over terug naar het eiland, dan zuchten we van geluk. Dan voelt het ook echt weer als thuiskomen. Dat gevoel is heerlijk.”
Inmiddels woont het stel al sinds 2000 in een appartement in de Westplaat. “We zitten hier prima,” zegt Gré. “We hebben ruimte, een heerlijk balkon, de natuur aan het einde van de straat en elkaar. Wat wil een mens nog meer?”

Uit de krant