Fiori Musicali. Foto PR
Fiori Musicali. Foto PR Picasa

Kamerkoor Fiori Musicali o.l.v. Rinus Verhage

Algemeen 167 keer gelezen

MIDDELHARNIS – Kamerkoor Fiori Musicali geeft op zaterdag 28 mei een concert in de Grote Kerk in Middelharnis. Afgelopen najaar werd voor een groot publiek geconcerteerd onder leiding van een barokensemble, deze keer zal het koor voornamelijk schitterende a capella muziek brengen, evenals een Bach-motet onder orgelbegeleiding van Rik Melissant.

Het heel gevarieerde programma bevat koorwerken van de zestiende eeuw tot nu. Het programma kreeg de titel mee ‘Verrast door Vreugde’ en is in grote lijnen samen te vatten in een drieluik: het menselijk tekort en de contemplatie daarover, het uitzicht op God door Jezus en de vreugde die daarop volgt. Er is gekozen voor een heel gevarieerd programma wat betreft stijlen doordat Fiori Musicali kiest voor een chronologisch programma: door de eeuwen heen krijgt de thematiek vorm.

Het concert is grotendeels a capella. Te horen zijn koorwerken van Tallis, Gibbons, Purcell, Allegri en Bach (zestiende tot en met achttiende eeuw) maar ook Poulenc, Duruflé, Walton, Tavener en Pärt (twintigste eeuw). Het scharnierpunt van het programma vormt het monumentale motet ‘Jesu, meine Freude’ van J.S. Bach.

Het koor zoekt steeds een gastdirigent die past bij het programma. Afgelopen najaar was dat André Poortvliet uit Middelburg, die vooral thuis is in de barokmuziek. Deze keer is het de ervaren koordirigent en organist Rinus Verhage, die naast een orgellespraktijk in de regio verschillende bekende koren onder zijn hoede heeft. Ook is hij verbonden aan Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. Organist Rik Melissant begeleidt Fiori Musicali tijdens het ruim twintig minuten durende Bach-motet en hij speelt ook twee solowerken voor orgel. Rik studeert orgel en kerkmuziek aan het conservatorium in Rotterdam en won verschillende prijzen op internationale concoursen.

Het concert op zaterdag 28 mei vindt plaats in de Grote Kerk te Middelharnis. De aanvang is 20.00 uur. Kaarten zijn te koop aan de ingang, de toegangsprijs bedraagt 10 euro, tot 18 jaar is gratis.

Uit de krant