Foto: Jorn Baars
Foto: Jorn Baars

Bunkerdag langs Nederlandse kust

Algemeen 168 keer gelezen

Na twee jaar afwezigheid is de Bunkerdag weer terug. Op deze dag is het mogelijk om bunkers van de Atlantikwall te bezoeken. Ook in Hellevoetsluis doet men mee aan de bunkerdag. Van 10:00 uur tot 17:00 uur zijn er diverse activiteiten.

Langs de Nederlandse kust zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Op zaterdag 28 mei zijn bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden weer open.In Hellevoetsluis zijn vele sporen te zien van deze oorlog en het zogenaamde Stützpunkt XXVIII (steunpunt 28) van de Atlantikwall. Je ontdekt het zelf in de speciale tour die stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis vandaag organiseert. Starttijden elk heel uur vanaf 11:00 uur. Per rondleiding is er een maximum van 115 personen. De laatste tour start om 16:00 uur. Reserveren is niet noodzakelijk. maar wil u zeker zijn van een plek dan kunt u via www.fronttaal.info een plek boeken. Een ticket voor de tour is verplicht en kunt u ter plaatse kopen voor € 7,50. Kinderen tot 13 jaar betalen € 4,00. Met dit ticket (armband) kunt u ook andere bunkers bezoeken die meedoen met de Bunkerdag. Voor meer informatie hierover kijkt u op www.bunkerdag.nl
In de bunker met typenummer 612 zullen diverse foto’s te zien zijn van locaties in en rond Hellevoetsluis met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog. Tevens zijn er audiofragmenten van getuigen van de oorlog te beluisteren. Hoe beleefden de mensen de oorlog en welke gevaren moesten zij trotseren.
Op www.fronttaal.info kunt u meer informatie vinden of u kunt contact opnemen met het nummer 06 - 31 25 49 09.

Uit de krant