David Vos. Foto: Govert de Roos
David Vos. Foto: Govert de Roos

Brel in de polder

Algemeen 186 keer gelezen

Zaterdag 28 mei zal het repertoire van Brel en Shaffy te horen zijn in het poldertheater van Hofstede Lust en Last in Sommelsdijk. 

Niemand minder dan David Vos vertolkt dit bijzondere repertoire. 

Een tour de Chant
David zingt en vertelt hartstochtelijk over alles wat allang bezongen en verteld is, maar altijd de moeite waard blijft om gezongen en verteld te worden.

Hartverscheurende stukken uit het bezielde en bezielende poëtische oeuvre van Ramses Shaffy, Lennaert Nijgh, Willem Wilmink, Theo Nijland, Jeroen Zijlstra, Johan Hoogeboom, Lieven Tavernier, Jacky de Vries, Bertold Brecht en natuurlijk Jacques Brel.

Het poldertheater van Hofstede Lust en Last zal tot in de nok toe gevuld worden met de fantastische muziek van deze grootheden. Groots, meeslepend en ontroerend klein.

David Vos zingt Brel
Jaques Brel is dood, maar zijn werk leeft voort! Je zou kunnen denken dat het werk van Brel uitsluitend door hemzelf gebracht kan worden en dat zijn werk aan zeggingskracht zou verliezen in een andere uitvoering. Ten onrechte, want Vos heeft zijn eigen, doorleefde interpretatie en raakt daarmee de juiste snaar.


‘Marieke’
Vos begon in de jaren ’90 met pianist Johan Hoogeboom met het vertolken van Brel. Hij maakte indruk tijdens het Concours de la Chanson, zong Marieke met het Metropole Orkest en Cor Bakker op de opening van de Uitmarkt en toerde jarenlang met de “Brelband” olv Johan Hoogeboom door het land. Intussen is David Vos uitgegroeid tot één van de belangrijkste Brelvertolkers.
Het is niet alleen de muziek maar ook de tekst die op indrukwekkende in de schijnwerpers wordt gezet door deze flamboyante zanger en woordkunstenaar.

Shaffy, Nijgh en Wilmink 
Uit het indrukwekkende oeuvre van deze Belgische chansonnier, dat ruim 200 chansons omvat, maakt David Vos steeds opnieuw een keuze: die van hemzelf. Hij brengt de chansons van Brel in deze avondvullende voorstelling, maar maakt ook een heel speciale keuze door anderen op te nemen in zijn repertoire zoals o.a. Ramses Shaffy, lennaert Nijgh en Wilmink.
David Vos wordt begeleid door zijn vaste pianiste Nettie Krull.

Reserveren
Aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur Entree € 20,00

Kaarten kunnen uitsluitend gereserveerd worden via www.lustenlast.nl 

Deze avond valt midden in de grote KunstKijk route op Goeree-Overflakkee. Ook Lust en Last is één van de vele locaties waar veel kunst te zien is tijdens deze KunstKijk.

Uit de krant