De familie Kievit overhandigde de stichting Ambulancewens een cheque van 2500 euro uit naam van hun overleden dochter en zus.  Foto: Sam Fish
De familie Kievit overhandigde de stichting Ambulancewens een cheque van 2500 euro uit naam van hun overleden dochter en zus. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Grote verrassing bij zesde editie Vrienden van Carmen Classic

Algemeen 537 keer gelezen

We hebben er twee lange coronajaren op moeten wachten, maar de zesde editie van de Vrienden van Carmen Classic is op zaterdag 14 mei eindelijk gereden.

Door Sam Fish 

Maar liefst 133 wielrenners sloten zich aan bij het peloton voor een mooie rit over het eiland. Het is een jaarlijks terugkerende fietstocht om geld in te zamelen voor het goede doel. De Vrienden van Carmen doen dat namelijk elk jaar voor twee doelen. Sinds vorig jaar zijn dat er drie geworden. Ze hebben namelijk een familiekamer in Daniël den Hoed permanent geadopteerd.
Het hoofddoel is net als elk jaar de stichting Stop Hersentumoren. Het tweede doel wisselt elk jaar, dit jaar is dat stichting Ambulancewensen. Namens hen is Kees Veldboer jr. aanwezig. En dat levert een aardige verrassing op.

Cheque 
De familie Kievit verloor op 29 juni 2021 hun dochter, zus moeder en vrouw Christa aan kanker. De Stichting Ambulancewens zorgde ervoor dat zij nog een paar heerlijke dagen kon genieten met haar gezin. Ze mochten namelijk een paar dagen naar de Efteling. Ze werden die dagen enorm goed verzorgd door de stichting. De familie heeft daarom geld ingezameld om iets terug te kunnen doen.

In het bijzijn van de fietsers van de Vrienden van Carmen en de mascotte van Ambulancewens, wordt er een cheque overhandigd van maar liefst 2500 euro.

Fietsen
Maar dan is het toch echt tijd geworden om te vertrekken. En dus begeven de 133 fietsers zich naar de start waar Kees Veldboer met een vrachtwagentoeter het startsein geeft. Het was een gezellige, mooie en emotionele rit voor alle deelnemers en betrokkenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant