Bouwput rond Pizzeria Le Pinocchio. Foto: Maria Evers
Bouwput rond Pizzeria Le Pinocchio. Foto: Maria Evers

Jarenlang bouwput rond Pizzeria

Algemeen 701 keer gelezen

‘Schandalig’, noemen de klanten het. Eerst wordt er een gigantisch pand voor je neus gebouwd en verdwijnt het parkeerterrein voor je deur. Dan komt er een pandemie met een aantal lockdowns, waardoor je geen klanten kan ontvangen. En als klap op de vuurpijl wordt er grenzend aan je terras een enorm karwei geklaard om de Wilhelminabrug terug te kunnen plaatsen. Van ellende ging de ondernemer maar ‘met vakantie’.

Door Maria Evers

Wat eens een prachtig en bijzonder plekje was aan het eind van de Vissersdijk in Middelharnis, met uitzicht op de haven en de Wilhelminabrug, is nu al jaren een bouwput.
Vaste klanten die toch graag komen eten, kunnen beter te voet komen. In de afgelopen jaren hebben ze door het zand en modder moeten sjouwen om er te komen.
Voor oudere klanten en mensen die slecht ter been zijn, is Le Pinocchio niet meer te bezoeken. Aan de achterzijde kan niet meer geparkeerd worden en het parkeerterreintje aan de voorzijde bestaat al langere tijd niet meer.

 
Het is heldhaftig hoe de ondernemer nog steeds zijn hoofd boven water probeert te houden en zijn restaurantje tegen alle stormen in, staande poogt te houden.

Bouw Parel van de Delta
De werkzaamheden die nu plaatsvinden zijn het gevolg van de bouw van ‘De Parel’. Daardoor is de kademuur ernstig beschadigd en de Wilhelminabrug zelfs onherstelbaar. Voor de brug wordt nu een replica gemaakt. Vanwege deze werkzaamheden aan de brugkade ‘hangt’ de hoek van het terras nu zelfs los.

 
Le Pinocchio, ooit zo’n rustieke uitgaansmogelijkheid voor bewoners en bezoekende toeristen. Wanneer is de ellende voor deze ondernemer eindelijk afgelopen en wordt hij (ruimhartig) gecompenseerd? Is er nog toekomst voor de kleine Pinocchio, bijna weggestopt achter de reusachtige Parel?

De reactie van de gemeente
‘We vinden de situatie voor trattoria/pizzeria Le Pinocchio vervelend. Er is sprake van een lange periode van overlast, eerst door de bouw van de Parel van de Delta en nu door de werkzaamheden aan de brug en de kademuur.
Gelukkig is het bijna afgerond en is er straks een stabiele, veilige en toekomstbestendige kademuur en een vernieuwde Wilhelminabrug, met behoud van de karakteristieke historische uitstraling. Het werk aan de kademuur en de brug was overigens niet voorzien en een gevolg van de eerdere bouwwerkzaamheden. Omdat we ons realiseerden dat we hiermee opnieuw de omgeving zouden belasten, is destijds een omgevingsmanager aangesteld. Zij is er juist voor de contacten met de omwonenden. We vinden het jammer dat hiervan door de pizzeria geen gebruik is gemaakt. Juist bij zo’n intensief project vinden we het heel belangrijk om ‘korte lijntjes’ met de omgeving te hebben om te weten wat er speelt en samen te kijken naar de mogelijkheden. We zijn eerder in gesprek geweest met de ondernemer en gaan graag opnieuw het gesprek aan.’

Eline Roest namens Pinocchio
‘Er wordt al jaren gezegd vanuit de contacten met de gemeente dat ze het heel vervelend vinden voor ons, maar concrete maatregelen blijven uit, zoals bijvoorbeeld parkeerplaatsen aanleggen. Wij hebben al zoveel veel contactpersonen langs zien komen en tijdens corona hebben we ervoor gekozen geen fysiek contact te hebben, maar per email.
En de brug zou medio april teruggeplaatst worden, inmiddels zijn we al bijna een maand verder.’

Uit de krant