Rien Elvé, directeur van Elsto schilderwerken overhandigt de prijs aan de winnaars.
Rien Elvé, directeur van Elsto schilderwerken overhandigt de prijs aan de winnaars.

Combinatie Van der Linde & Bakker winnen Grote Prijs Elsto Schilderwerken

Algemeen 1.633 keer gelezen

De eerste van een zevental zogeheten ‘Grote Prijzen’, een premie die dankzij een aantal goedwillende sponsoren gedurende het vluchtseizoen in Postduivenvereniging De Combinatie te Middelharnis kunnen worden gewonnen, is op zaterdag 7 mei j.l. op glorieuze wijze gewonnen door de Combinatie Van der Linde & Bakker.

Het geduld van de 40 duivenliefhebbers werd die dag behoorlijk op de proef gesteld. Als gevolg van enkele buienfronten in België én langs de Zeeuwse kust konden de gevleugelde vrienden eerst om 11.30 uur in het Noord-Franse Niergnies Séranvillers worden gelost. Met een uit westelijke richting waaiende wind en een mild schijnend zonnetje als metgezellen denderden de 1.154 snelheidsduivels met gezwinde spoed richting hun onderkomen en partner ergens op ons eiland Goeree-Overflakkee. 

Klokslag twee uur kletterde de tweejarige doffer met het ringnummer 1467138 met een krachtige klap op de treeplank aan het Oost Voorgors en met een gemiddelde snelheid van ruim 76 km per uur bleek deze mannetjesduif zijn 1.153 collega’s te snel af. Een week eerder had zijn broer de ’137 reeds de tweede prijs behaald in De Combinatie en ditmaal bezorgde de wederhelft van ‘The Blues Brothers’, zoals André van der Linde zijn beide topduiven liefkozend noemt, zijn baasjes kippenvel alsook de door Elsto Schilderwerken uitgeloofde beloning. Het was tevens de eerste keer dat Van der Linde en Bakker als koppel zegevierden. De tweede prijs was voor de al weken optimaal presterende Nieuwe-Tongse topmelker Wim Huizer, terwijl de 12-jarige coming man Olaf Westhoeve uit Sommelsdijk zich plaats drie toe-eigende. 

Uit de krant