Foto: PR
Foto: PR

Gratis scootmobieltraining op dinsdag 7 juni in Melissant

Algemeen 113 keer gelezen

Op dinsdag 7 juni wordt er in Melissant een scootmobieltraining georganiseerd. Bent u 60 jaar of ouder en gebruikt u een scootmobiel, of gaat u een scootmobiel gebruiken? Dan nodigt gemeente Goeree-Overflakkee u van harte uit voor deze gratis rijvaardigheidstraining. Aanmelden kan via het e-mailadres werkgroepsenioren@kpnmail.nl of telefonisch via 0184 - 68 53 17.

Het verkeer wordt steeds drukker. Verkeersregels worden soms aangepast en er komen steeds meer voertuigen op de weg. Bovendien maken steeds meer mensen gebruik van een scootmobiel. Voor gebruikers van deze voertuigen is het soms lastig om op een adequate manier deel te nemen aan het verkeer. Om de verkeerskennis en de rijvaardigheid op te frissen, organiseert de gemeente samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV GO) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) deze scootmobieltraining.

De training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte
Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen komen aan bod. Dit is erg belangrijk, omdat de gebruiker van een scootmobiel op de rijbaan én op het trottoir mag rijden. Verder kunt u een vaardigheidstest doen en een praktijkroute rijden. In de middag is er een leverancier van WELZORG aanwezig die ter plekke kleine ongemakken aan uw scootmobiel kan verhelpen. Ook kunt u een proefmodel scootmobiel uitproberen.

Praktische informatie
De locatie van de training is verenigingsgebouw Melishof in Melissant (Binnenweg 59-61). De training start om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Tijdens de training wordt voor koffie/thee en een lunch gezorgd.

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen?
Dan kunt u terecht bij mevrouw L. de Jong van VVN via het e-mailadres werkgroepsenioren@kpnmail.nl of telefonisch via 0184 – 68 53 17. Aanmelden kan tot 2 juni. Als u belt en u krijgt geen gehoor, kunt u een boodschap achterlaten. Na de aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.

Uit de krant