Wethouderspost ? Mij niet bellen, hond Kliko vindt het oersaai.
Wethouderspost ? Mij niet bellen, hond Kliko vindt het oersaai.

Column Frank/Janine: Wethouder hondenbaan?

Algemeen 510 keer gelezen

Beste Aat, Hendrik, Daniel en Jaap Willem, Jullie weten dat ik elke week een stukje publiceer in de krant. Gemeentepolitiek blijft daarbij niet onbeschreven. Het zijn columns dus niet meer dan één mening. Ik probeer die wel te voorzien van een feitelijke onderlegger.
Ik lees in een gemeentelijkpersbericht dat jullie in gesprek zijn over een nieuw college. Razend benieuwd. Allerlei vragen maar ik beperk me tot de volgende. Komen er in het college-akkoord richtinggevende afspraken over: Ouddorp bad, brug over het Havenkanaal, bioboard-fabriek, zondagsrust? Het antwoord zal ik in mijn column verwerken. Groet, Frank/Janine p.s. als jullie de wethoudersposten gaan verdelen, mij hoef je niet te bellen. Kliko ziet er nix in,oersaai
Hendrik Herweijer antwoordt me zaterdagavond geduld te hebben. Ondertussen loopt de tijd door. Waarom drie grote partijen in een college met een kleintje erbij, samen vormen ze al een meerderheid? Zoekt de VKGO er een heidens broertje bij? Bestuursstijl was al van god los; je eigenwethouder aanvallen op het zwembad maar de consequenties niet trekken. Belangrijk initiatief voorstel; verplaatsen van een bankje zodat de duiven niet op je kop schijten. En een raadsfractie als duiventil. Ouddorp-bad stond op de raadsagenda maar is afgevoerd. Onze gemeente siddert voor claims, vergelijkbaar met de 80 miljoen die Ouddorper Zeelenberg eist van Schouwen-Duiveland vanwege Brouwerseiland.
Deze vier partijen hielden in campagnetijd de kaarten aan de borst. Brug over het havenkanaal; er komt er een onderzoek naar de financiële haalbaarheid, kost één ton. Parallel een participatietraject, waarin bouwbedrijven en projectontwikkelaars samen met natuurbeschermers en anderen in gesprek gaan. De gemeente kijkt toe en neemt achteraf een besluit. Krijgen tegenstanders ook zoveel faciliteiten om hun argument te onderbouwen? PvdA was sowieso tegen. ‘Geen bezwaar’ voor een biomassacentrale in Oude Tonge na een chaotische online-stemming. CDA miste de doorslaggevende tegenstem. De bal zou nu bij de provincie liggen. Intussen zie ik het oude N59-tracé door Oude Tonge rechtgetrokken worden.

Uit de krant