Hoe houden we het eiland leefbaar en bereikbaar? Foto: Jacquelien Wielaard
Hoe houden we het eiland leefbaar en bereikbaar? Foto: Jacquelien Wielaard

Bijeenkomst ‘Goeree-Overflakkee in verbinding’ brengt overheid en ondernemers in gesprek over bereikbaarheid

Algemeen 234 keer gelezen

Goeree-Overflakkee – Hoe kunnen bedrijven nu én in de toekomst bijdragen aan de leefbaarheid en bereikbaarheid van Goeree-Overflakkee? 

Dit thema staat woensdag 11 mei tussen 19.00 en 21.30 uur centraal tijdens de bijeenkomst ‘Goeree-Overflakkee in verbinding’. Tijdens deze interactieve sessie gaan vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland, gemeente Goeree-Overflakkee en lokale ondernemers met elkaar op zoek naar oplossingen voor de toenemende drukte op het regionale wegennet.

Tijdens de bijeenkomst gaan deelnemers in gesprek met vertegenwoordigers van de (lokale) overheid én panelleden vanuit het bedrijfsleven. Gezamenlijk wordt gezocht naar mogelijke oplossingen voor de toenemende (structurele) drukte op het wegennet om de bereikbaarheid van bedrijven op Goeree-Overflakkee voor medewerkers, klanten, leveranciers en bezoekers te vergroten.

Panel met diverse ondernemers
Om bedrijfsmobiliteit vanuit het perspectief van verschillende sectoren te benaderen, is een panel van ondernemers samengesteld. Het panel bestaat uit Rick Jendrusch (Zeil en Surfcentrum Brouwersdam), Koos Moerland (CuraMare), Jaap Taale (Troost Transport) en Taco van Dieren (Bouwcenter Esselink). Voor een publiek-private invalshoek sluit René Vrugt (programmadirecteur van Zuid-Holland Bereikbaar) bij het panel aan.

Impact van geplande werkzaamheden
Tijdens de bijeenkomst wordt tevens een doorkijk gegeven naar de geplande onderhoudsprojecten die de komende jaren impact zullen hebben op de bereikbaarheid en daarmee de ondernemers van Goeree-Overflakkee. Denk bijvoorbeeld aan de renovatie van de Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel (A29) en de werkzaamheden aan de N57, N59 en N215, die gepaard zullen gaan met afsluitingen, vertragingen en extra drukte.

Kansen
Met concrete voorbeelden en resultaten uit andere gebieden laten mobiliteitsexperts zien wat het optimaliseren van de bedrijfsmobiliteit op kan leveren. Op die manier wordt u een handelingsperspectief geboden voor de groeiende bereikbaarheidsopgave.

Meer informatie
Meer informatie over het programma en het aanmeldformulier zijn te vinden op de website van Zuid-Holland Bereikbaar. De bijeenkomst is een initiatief van Zuid-Holland Bereikbaar in samenwerking met de Federatie Ondernemersverenigingen Goeree-Overflakkee (FOGO), gemeente Goeree-Overflakkee, provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat. Locatie: Beroepscampus Middelharnis.

Uit de krant