Fysiotherapeute Ria Lagendijk.. Foto: Jacquelien Wielaard
Fysiotherapeute Ria Lagendijk.. Foto: Jacquelien Wielaard jacquelien wielaard

25 jaar Therapie & Bewegingscentrum Goeree

Algemeen 727 keer gelezen

Goedereede - In de afgelopen drie jaar werd er enthousiast gewerkt aan het uitbreiden en opknappen van het pand van Therapie & Bewegingscentrum Goeree. De officiële heropening kon door corona niet eerder plaatsvinden maar valt, nu het weer kan, samen met het 25-jarig bestaan van het centrum. Dat wordt gevierd met een open huis op 1 april en verschillende activiteiten in de loop van dit jaar.

Door Jacquelien Wielaard 

In het centrum werkt een team van diverse paramedische specialisten en fitnesstrainers samen. Fysiotherapie, logopedie, osteopathie, podotherapie en verschillende andere disciplines allemaal onder één dak. ‘Mijn missie was en is om een samenwerking te creëren waarin iedereen zich prettig voelt en een onderdeel van de gezondheidszorg of het bewegen kan ondersteunen, ’zegt eigenaar en fysiotherapeute Ria Lagendijk.

Verbouwing
In 1987 startte Ria haar praktijk voor fysiotherapie aan de Varkensmarkt. Door de wens om samen te werken met andere professionals en disciplines en de behoefte aan een ruimte voor het gewone sporten – het fitnesscentrum Fit-Upp – was deze locatie op den duur te klein. Ze betrok in 1997 samen met haar collega’s het pand aan de Charbonstraat 11 met kort daarna een nieuwe vestiging in Ouddorp. In Goedereede staat nu een geheel vernieuwd pand met een fijne sportzaal en uitbreiding met lichte moderne behandelkamers.

Samenwerking
‘Ik doe dit werk erg graag, mijn werk is mijn hobby,’ zegt Ria. Zij en haar team blijven zich voortdurend ontwikkelen op hun vakgebied. In de afgelopen jaren o.a. op het gebied van (sport)fysiotherapie, manuele, orofaciale en oedeemtherapie, echografie en verschillende vormen van revalidatie. ‘De mens als puzzel met zijn verstoring in bewegen en leven triggert me altijd weer om te zoeken naar de therapie die bij de persoon past.’

Dat doet zij graag door zoveel mogelijk samen te werken met het hele team binnen het centrum maar ook daarbuiten. ‘Samenwerken met (huis)artsen en paramedici vind ik erg belangrijk om voor de patiënt het optimale uit een behandeling te halen.’ Dat werkt hier in de regio erg goed, men kent elkaar en de lijnen zijn daardoor kort.

Door samenwerking van de verschillende therapievormen – aangeboden op beide locaties in Goedereede en Ouddorp – kan een patient terecht voor de juiste zorg. ‘Erg mooi is dat binnen ons centrum een kinderteam is ontwikkeld waarin iedereen die met kinderen werkt deelneemt; van kinderfysiotherapeut en Centrum voor jeugd en gezin, tot logopedist en vele anderen, waaronder Ria’s dochter Marlotte die als osteopaat in de praktijk is gevestigd.

Het team van het bewegingscentrum richt zich niet alleen op de behandeling. Wie door therapie of revalidatie een betere conditie bereikt, wordt zoveel mogelijk gestimuleerd om dat ook vast te houden door bewustwording en aandacht voor leefstijl. ‘Daarbij kijken we naar welke vorm van bewegen de patiënt zinvol en leuk vindt.’

Leven is bewegen
Met het hernieuwde pand en de mogelijkheden die het biedt, is weer een stap vooruitgezet in het vervullen van de missie van Ria Lagendijk. ‘Leven is bewegen, zowel in samenwerking als in het bewegen van het lichaam.’

Informatie
Therapie & Bewegingscentrum Goeree is gevestigd aan de Charbonstraat 11 in Goedereede en de Molenweg 4d in Ouddorp. Zie voor meer informatie www.therapie-goeree.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant