De tiende editie van de Koos Moerenhout Classic belooft een spektakel te worden.
De tiende editie van de Koos Moerenhout Classic belooft een spektakel te worden.

10e Koos Moerenhout Classic: zaterdag 21 mei 2022

Algemeen 339 keer gelezen

Nadat de organisatie van de KMC de laatste twee jaar gedwongen was om de jubileumeditie uit te stellen vanwege corona, is het zaterdag 21 mei 2022 eindelijk zo ver!! Op deze dag zal de Koos Moerenhout Classic voor de 10e keer van start gaan.

Reserveer deze dag dus vast in de agenda, want de organisatie van RTC de Fatuur, in samenwerking met Koos Moerenhout, gaat er in 2022 een waar spektakel van maken.                                                                                                        
Vanaf 1 februari staat de inschrijving weer open voor de 3 afstanden op de website koosmoerenhoutclassic.nl. Ook dit jaar is de voorinschrijving weer geautomatiseerd. De betaling gaat via Ideal.
Voorinschrijving bedraagt € 12,-. De dag inschrijving kost € 15,-

Driedubbel feest
Als vanouds wordt de KMC dit jaar weer gereden in mei. De voorbereidingen voor de 10e KMC zijn ondertussen weer volledig opgestart en de organisatie heeft er vertrouwen in dat het dit jaar wel gaat lukken. Het is niet alleen de tiende KMC, maar ook de organiserende vereniging, RTC de Fatuur, bestaat dit jaar 50 jaar. Daarnaast is het een feestelijk jaar in de gemeente Steenbergen, waar in het kader van het 750 jarig bestaan een heel jaar vele activiteiten worden georganiseerd.
Ook de KMC zal met dit sausje worden overgoten en zal er bij terugkeer op de markt in Steenbergen een mooi feestje ontstaan.

Routes 2022
Voor het zover is moeten natuurlijk eerst de verschillende afstanden worden verreden. Ook dit jaar is er weer een mogelijkheid om te kiezen tussen 3 verschillende afstanden.

De 85 km. tocht laat het mooiste van de Brabantse Wal en kent twee pauzeposten. De 120 km. route duikt, naast de Brabantse Wal, Goeree Overflakkee en Zeeland in, met de Philipsdam en Oesterdam als scherprechters. Op deze tocht mag de deelnemer 3 pauzeposten verwachten.
De klassieker van 175 km loopt weer over de Zeelandbrug en biedt de deelnemers 4 pauze posten. Alle routes zijn uitgebreid te bekijken op de website koosmoerenhoutclassic.nl.

Helden van Brabant
De KMC werkt samen met diverse andere toertochten in Brabant, zoals de Mathieu Hermans kleppertocht, Servais Knaven Classic, Marianne Vos wielerexperience en de Speer van Rijsbergen.
Dit alles in het kader van de start van de Vuelta España in Nederland op 19, 20 en 21augustus.
Door voor drie van de vijf toertochten in te schrijven zijn vrijkaarten te verdienen voor de Vuelta toertocht in augustus. Tevens is er en een aantal exclusieve wielershirts te verdienen.

Koos Moerenhout: ‘Na de twee uitgestelde edities hopen we 21 mei 2022 dan toch eindelijk ons 10-jarig jubileum te kunnen vieren. We ontvangen u graag om te genieten van 3 uitdagende routes en de welbekende gezelligheid zowel onderweg als na afloop.

Ons jubileum valt ook nog eens samen met het 750-jarig bestaan van de stad Steenbergen. Verder kijken we natuurlijk ook alvast vooruit naar 21 augustus want dan zal het Vuelta peloton Steenbergen passeren.
Hoewel het organiseren van evenementen momenteel nog grote onzekere factoren heeft, hopen we er in de lente weer eens een ouderwets sportief feest van te maken. Tot die tijd: laat de beperkingen uw moraal niet afpakken en keep on pedaling!’ 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant