Yvonne Willebrand - Schutrup is de nieuwe voorzitter van de BIZ Middelharnis Centrum.
Yvonne Willebrand - Schutrup is de nieuwe voorzitter van de BIZ Middelharnis Centrum.

Nieuwe voorzitter BIZ stelt zich voor

Algemeen 58 keer gelezen

Aangenaam verrast en vooral vereerd was ik toen mij gevraagd werd de voorzittershamer van Gert-Jan van der Valk over te nemen. Ik heb dan ook niet lang na hoeven denken toen ik eenmaal in beeld kreeg wat in hoofdlijnen van mij in die positie verwacht werd.
Sinds ik in 1999 samen met mijn man Erik in Middelharnis ben komen wonen en waar later onze kinderen Sarah en Siebe geboren zijn, heb ik het centrum van Middelharnis altijd een warm hart toegedragen. Ook in ‘normale’ tijden vond ik het al niet meer dan vanzelfsprekend de lokale ondernemers te steunen. Ondertussen jeukten mijn vingers altijd al wel wanneer er onderzoeken of beleidsplannen voor het centrum gepresenteerd werden in de lokale media. Juist omdat dit mijn vakgebied is: marketing en marktonderzoek. Als jonge tiener ben ik opgegroeid in het bedrijf van mijn ouders, een groothandel in luxe home accessoires. Ik was 13 toen zij het bedrijf startten, was kind aan huis op de jaarbeurs Utrecht en als ik geen huiswerk had, dan had mijn vader nog zat klusjes liggen. Stilzitten was geen optie. Sindsdien heb ik alle ups en downs van het ondernemerschap van dichtbij mee mogen maken; zowel in het familiebedrijf zelf als bij de winkeliers aan wie zij producten leverden.
Toen ik eenmaal op de Middelbare Detailhandelschool (MDS) in aanraking met het vak marketing kwam, was ik gelijk verkocht. Na de MDS volgde commerciële economie aan de HEAO Haarlem en via mijn stageplek ben ik in de oliewereld terecht gekomen. Na begin jaren ‘90 ruim 5 jaar voor oliemaatschappij Texaco in Rotterdam en later Brussel gewerkt te hebben als ‘analyst market research Benelux’, ben ik eind jaren ‘90 als zelfstandig ondernemer verder gegaan.
Met mijn bedrijf Bureau Star Line voer ik al 25 jaar marktonderzoek uit voor tankstation- en carwashlocaties in Nederland en ook steeds vaker in België en Duitsland. Retail locaties ten voeten uit !
Ik werk in opdracht van oliemaatschappijen, handelaren, particuliere ondernemers, overheden van Rijkswaterstaat tot lokale gemeenten, maar ook regelmatig in opdracht van bureaus voor ruimtelijke ontwikkeling, projectontwikkelaars en banken. In mijn werk heb ik dan ook veel te maken met data, onderzoeken en beleidsplannen op alle niveaus van de overheid, maar vooral ook met het steeds veranderende landschap van de retail wereld.
Juist nu in deze uiterst moeizame Corona-periode wil ik niets liever dan mijn handen uitsteken om samen met jullie ons mooie winkelcentrum zo snel mogelijk uit dit lockdown-dal te trekken om daarna het centrum geleidelijk aan naar een toekomstbestendig niveau te tillen.
Graag wil ik het bestuur danken voor het vertrouwen. Dank ook aan Gert-Jan dat je mij wilt helpen met de opstartfase en de fijne kneepjes van de BIZ Middelharnis Centrum. Ik heb er veel zin in en verheug me op een fijne constructieve samenwerking met jullie allemaal.


Yvonne Willebrand - Schutrup         

Uit de krant