Afbeelding

D.E.-koffiepunten voor de Voedselbank

di 30 nov 2021, 15:20 Algemeen

De Lionsclub Goeree-Overflakkee organiseert ook dit jaar weer D.E.-koffie- en theepunten actie. De punten, die op koffie- en theeverpakkingen van het merk Douwe Egberts te vinden zijn, worden door de koffiebrander voor de Lions omgezet in pakken koffie, die dan weer aan Voedselbank worden gedoneerd.

Steeds meer gezinnen zijn niet meer in staat om rond te komen, met alle problemen van dien. De Covid-19 pandemie bracht nog meer gezinnen in de problemen. Wie voldoet aan de criteria, kan een beroep doen op de Voedselbank. Deze hulp is voor maximaal drie jaar en bedoeld om mensen een steuntje in de rug te geven bij het oplossen van hun financiële problemen. De Voedselbank levert voedselpakketten aan gezinnen, die onder de armoedegrens leven. Koffie zit zelden in de pakketten en is relatief duur als je van weinig geld moet rondkomen.

Eerder werd al meerdere keren met groot succes een soortgelijke actie georganiseerd door de Lionsclub. Vorig jaar konden toen 1.200 pakken koffie aan de Voedselbank op Goeree-Overflakkee worden gedoneerd. Het streven is om in deze editie minstens hetzelfde aantal, maar liever nog meer pakken koffie te kunnen doneren.

De punten kunnen van begin december 2021 tot begin januari 20222 worden ingeleverd. U kunt met uw punten terecht bij D.E.-inzameldozen op de volgende adressen:
- Middelharnis bij de Plus Slingerland, de Primera, de Albert Heijn en Jumbo,
- Sommelsdijk bij de Albert Heijn
- Ouddorp bij de Albert Heijn en bij Jumbo
- Stellendam bij de Plus
- Melissant bij de Coop
- Ooltgensplaat bij de Coop
- Oude-Tonge bij de Albert Heijn
- Dirksland bij de Coop

U kunt de tellers helpen door de punten in een envelop te doen en het aantal punten op de envelop te schrijven.

Uit de krant