Afbeelding

Bjorn Pape schiet WFB langs SNS

Algemeen 709 keer gelezen

In Stad aan het Haringvliet treft WFB vandaag (zaterdag 27 november 2021) met SNS een ploeg in vorm. In de laatste drie wedstrijden pakte SNS zeven punten tegen achtereenvolgens Flakkee, FIOS en Herkingen ‘55. WFB wil zich juist revancheren na de zeperd tegen Melissant. In de basisopstelling van WFB staat één opvallende naam: Bjorn Pape vervangt Rowan Breen. Die laatstgenoemde zit wel op de bank, maar is nog maar kort hersteld na ziekte.

Door Edwin Lokker

De wedstrijd staat onder leiding van Collin Bosschieter. WFB begint goed aan de wedstrijd en komt binnen tien minuten al op voorsprong. Het is Pape die op de achterlijn de bal ontfutselt aan zijn directe tegenstander. Simon Bremer staat in kansrijke positie, maar Pape gaat voor eigen succes en dat wordt beloond: 0-1! Even later zorgt een foutje van keeper Jan van Asperen voor de tweede Ouddorpse treffer. Een lange bal van achteruit komt bij de keeper terecht, maar hij laat de bal los en die komt voor de voeten van Sjors de Bakker. Zijn schot wordt nog gekraakt, maar Pape is trefzeker: 0-2!

In de vierentwintigste minuut is het weer raak. Mathijs Blonk stuurt op de linkerkant Joeri Melissant weg. Zijn voorzet komt via de kluts voor de voeten van Pape. Hij schiet de bal in de verre hoek en maakt daarmee zijn hattrick compleet binnen het half uur. Dat het zo goed loopt bij WFB leidt tot enige frustraties bij SNS. Na stevige tackles op Tolad van Estrik en Bryan Westhoeve worden Peter Vroegindeweij en Robbin Arensman op de bon geslingerd. Dit mag echter niet baten, want de beste kansen blijven voor WFB. Al wordt er in de eerste helft niet meer gescoord. Bremer kopt een voorzet van Westhoeve net naast. Vlak voor rust lijkt juist Westhoeve nog een voorzet van Bremer binnen te glijden, maar Van Asperen voorkomt erger voor de thuisploeg.

In de tweede helft zien we een ander SNS. Waar WFB in de eerste helft heer en meester was, laten ze nu de bal aan de tegenstander. Dit blijkt niet zonder risico te zijn. Met een overtreding voorkomt Erik Tanis dat Jari Jongejan gevaarlijk kan worden, maar dit gaat wel ten koste van een strafschop. Met een droge knal schiet Arensman deze achter keeper Corné de Jong: 1-3! Dat WFB nu weinig meer heeft in te brengen zorgt juist weer voor frustratie aan de Ouddorpse zijde. Zo krijgt Blonk al vroeg in de tweede helft een gele kaart voor praten.

In het restant van de wedstrijd weet SNS geen grote kansen meer te creëren. Kort voor het einde moet WFB nog wel even verder met tien man, omdat Blonk zijn tweede gele kaart krijgt. Echter wordt er niet meer gescoord en daarmee eindigt de wedstrijd in een 1-3 overwinning voor WFB.

Trainer Leo de Geus, die vandaag weer even terug was op het oude nest, koestert nog altijd warme gevoelens voor de ploeg uit Stad aan het Haringvliet: “het is altijd leuk om terug te komen en het zijn hier ook mooie jaren geweest.” Met het resultaat van vandaag is hij tevreden: “in de eerste helft speelden we goed, met veel positiewisselingen. De doelpunten vielen wel wat makkelijk. In de tweede helft werd het door vermoeidheid wat minder.” De Ouddorpers hebben zich in ieder geval goed kunnen revancheren na het verlies tegen Melissant en kunnen nu met vertrouwen uitkijken naar de kraker tegen OHVV.