Jan van Asperen blokt de inzet. Peter Vroegindeweij (5) en Max Bout (14) kijken toe.

WFB wint van SNS en pakt de tweede plaats: SNS-WFB 1-3

Algemeen 451 keer gelezen

Eén van de weinige wedstrijden die niet afgelast werd afgelopen zaterdag was SNS tegen WFB. Bij winst leverde dat voor beide ploegen een tweede plaats in de stand op.

Door Piet Bakelaar

Het eerste gevaar kwam van SNS. Bij een corner van WFB schakelde SNS razendsnel om en was het Robbin Arensman die de bal aan de linkerkant mee gaf aan Jari Jongeman. Een goede ingreep van Tolad van Estrik voorkwam dat de spits door kon breken.
In de tiende minuut kwam WFB op voorsprong. Bjorn Pape ging op de solotoer aan de rechterkant. Ter hoogte van de achterlijn verspeelde hij de bal, maar hij wist de bal weer te veroveren. Hij dribbelde naar binnen en verraste Jan van Asperen in de korte hoek. 0-1.
Een voorzet van Joeri Melissant verdween via Nick Braber in de handen van Jan van Asperen. Na twintig minuten leek een hoge inzet een prooi voor de keeper maar de bal was nat en van Asperen kreeg de bal niet onder controle. Het was opnieuw Bjorn Pape die de bal vervolgens in het lege doel schoot. 0-2. Een tegenslag voor SNS dat net weer een beetje in de wedstrijd kwam.
Vijf minuten later was het opnieuw raak toen Bjorn Pape, een van richting veranderd schot, in het doel zag verdwijnen en WFB op 0-3 zette.
Aan de andere kant zag Arjan van Gurp, na een mooie actie, zijn schot over gaan.
Bij een hard ingeschoten bal op Simon Bremer zette Martijn van den Boogert de spits net op tijd de voet dwars.
Net voor de rust ging een kopbal van Simon Bremer maar net naast.

De tweede helft
Na de rust ging SNS op zoek naar de aansluitingstreffer en zag Robbin Arensman een kopbal maar net naast gaan.
In de 50ste minuut gaf de scheidsrechter een penalty aan SNS toen Erik Tanis een overtreding beging net binnen de beruchte lijnen. Robbin Arensman schoot de toegekende strafschop hard binnen: 1-3.
SNS zette weer aan en zag een kopbal van Wouter Bakelaar maar net over gaan. Aan de ander kant was het Jan van Asperen die een vrije trap van Thijs Blonk met twee handen uit zijn doelmond sloeg.
SNS kreeg tot tweemaal toe een corner te nemen, maar dat leverde niets op.
Bij een diepe bal op Max Bout kwam keeper Corné de Jong goed uit zijn doel.
Bij een vrije trap van Martijn van den Boogert werd de inzet van Wouter Bakelaar geblokt en schoot hij vervolgens over.
SNS bleef zoeken naar de opening, maar WFB stond goed en gaf weinig meer weg.
Na 95 minuten blies scheidrechter Collin Bosschieter uit Gouda voor het einde van de wedstrijd.
WFB nestelde zich op de 2e plaats en SNS bleef waar het vooraf al stond: op een keurige vierde plaats.

Trainer Leo de Geus van WFB was tevreden met het resultaat. We speelden een goede eerste helft. Er was goed veldspel en we zetten de tegenstander goed onder druk. Je hoopt dat in de tweede helft voort te zetten, maar dat werd wat minder, al kwamen we nooit in de problemen. SNS werd in het zadel geholpen door de toegekende penalty maar echt veel hebben we daarna niet weggegeven.

Trainer Eelco van de Linde van SNS vond dat zijn ploeg in de eerste helft niet goed stond. We verliezen duels en hadden ook geen grip op de tweede bal. We wisten dat WFB een goede ploeg was en als dan de 0-1 en 0-2 valt loop je achter de feiten aan. Over de tweede helft ben ik tevreden. Er had misschien wel wat meer in moeten zitten.

In de 88e minuut kreeg Matthijs Blonk een gele kaart na het weg tikken van de bal nadat hij eerder al geel had gehad voor commentaar op de leiding. Na deze “koude “douche mocht hij met rood de “warme “douche op gaan zoeken.

Wouter Bakelaar aan de bal. Simon Bremer (l) en Max Bout (r)