Met een lange slinger werd het laatste boek naar de bieb gebracht!  Foto: Bas Snijders
Met een lange slinger werd het laatste boek naar de bieb gebracht! Foto: Bas Snijders Bas Snijders

Bossebieb uitgebreid tot Bieb op school!

Algemeen 311 keer gelezen

Wat begon als de Bossebieb met een eigen collectie, is afgelopen week uitgebreid tot een échte Bieb op School met een nog groter leesaanbod voor de kinderen.

Door Sam Fish 

De opening van die vernieuwde bibliotheek op school was op woensdagochtend 17 november. Alle kleuters verzamelden op het plein waar een podium was neergezet. Wethouder Berend Jan Bruggeman was er ook bij. Hij las de kinderen voor uit het boekje ‘De zee kwam door de brievenbus’ van Selma Noort. Daarna werd er door de medewerkers van de bibliotheek nog een toneelstukje opgevoerd. Dit was naar het boek ‘Het is een boek’ van Lane Smith.

De opening 
Voor de echte opening waren alle leerlingen van de kleuterklassen nodig. Zij maakten namelijk een lange slinger van het plein tot aan de bieb. En op die manier kon het allerlaatste boek in de bieb geplaatst worden. De bieb was toen klaar om gebruikt te worden!

En dat is gedaan ook. Diezelfde dag zijn er in alle klassen katoenen tasjes uitgedeeld. Hiermee kunnen de kinderen boeken lenen voor op school en thuis. En de komende weken wordt het aanbod van de boeken alleen nog maar verder uitgebreid. Zo is er uiteindelijk een aanbod van 7 boeken per leerling. Dat is een totaal van zo’n 2000 boeken in de bieb op school.

Hulp nodig 
De school is nog wel hard op zoek naar mensen die in de bieb kunnen helpen. Opa’s, oma’s, ouders, wie dan ook. Zelfs zonder connectie met de school ben je meer dan welkom! Opgeven kan per mail via f.kooijman@bosseschool.nl of in de school zelf.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant