Bij zijn afscheid kreeg Gerwin van den Nieuwendijk o.a. een vaantje met daarop het aantal wedstrijden dat hij speelde als aanvoerder: 350!!
Bij zijn afscheid kreeg Gerwin van den Nieuwendijk o.a. een vaantje met daarop het aantal wedstrijden dat hij speelde als aanvoerder: 350!!

Gerwin v.d. Nieuwendijk: afscheid na 350 caps

Algemeen 971 keer gelezen

Na 350 wedstrijden in het eerste elftal van MSV & AV Flakkee houdt Gerwin van den Nieuwendijk het voor gezien. Het is mooi geweest, het is tijd voor andere dingen.

Door Piet Bakelaar

Middelharnis. Gerwin doorliep vanaf zijn 6e jaar alle jeugdelftallen van MSV & AV Flakkee nadat hij eerst zijn zwemdiploma had behaald. Want dat was een vereiste van zijn ouders. Eerst je zwemdiploma halen en daarna mocht je een hobby uitkiezen.
En Gerwin koos voor het voetballen bij MSV & AV Flakkee. Dat was op zich geen verassing want je had toentertijd maar één voetbalvereniging in Middelharnis. Als ik mij goed herinner was het trainer Kees Stoutjesdijk die mij naar het eerste elftal haalde.
Dat was in een bekerwedstrijd tegen Melissant,.En daarna ben ik nooit meer weggeweest, aldus Gerwin.
De linksbenige verdedigende middenvelder was een belangrijke schakel bij het eerste elftal en aan zijn fanatisme kunnen tegenwoordig veel jongeren een voorbeeld nemen.


‘Ik probeerde altijd alles in het werk te stellen om bij de trainingen en wedstrijden aanwezig te zijn. Dat zie je tegenwoordig niet meer’.
Als ik vroeger geen zin had om te trainen, wat gelukkig vrij weinig voorkwam, dan zei mijn moeder altijd: ‘Je belt zelf je training af ‘. Nou, dat durfde je dan niet, dus ging je toch maar trainen. Dat was het verschil.
Gerwin heeft in zijn loopbaan veel trainers meegemaakt. ‘Trainers zoals Leen van der Velde, en Adrie Melaard, die ik in de jeugd had gehad, kwam ik later in het eerste weer tegen’. Dingen die ik toen van hun geleerd heb, kwamen mij later heel goed van pas.. Leen van der Velde zei altijd: ‘Raak elkaar maar eens goed’, en Adrie Melaard zei altijd: ‘Beter te hard dan te zacht’.

Dat gebruik ik nu nog wel eens. Dan zeg ik: Dat komt van die of die vandaan’. Dat zijn leuke dingen.
Met alle trainers die ik heb meegemaakt, heb ik altijd fijn kunnen werken. Dat komt ook doordat ik zelf niet zo moeilijk ben. Misschien had ik wat assertiever moeten zijn, alhoewel ik nooit de intentie heb gehad om weg te gaan om zodoende hoger te kunnen gaan voetballen. Ik heb het altijd prima naar mijn zin gehad bij Flakkee en dat zal altijd zo blijven. Ook toen we van de zondag naar de zaterdag verhuisden. Dat had zo zijn voordelen.
Wij speelden heel veel derby’s tegen de Flakkeese ploegen en dat vond ik persoonlijk heel leuk.
Gerwin speelde ook in de Flakkeese selectie en was ook daar één van de bepalende spelers. Vooral de wedstrijden tegen Excelsior waren heel leuk. Op het oude veld van de v. v. Dirksland kwamen de profs dan in hun voorbereiding een wedstrijd spelen tegen de Flakkeese selectie. Rijen dik stonden de toeschouwers langs het veld. Mooie herinneringen om op terug te kijken.
Maar nu is er een eind gekomen aan de loopbaan als eerste elftalspeler.’ Tijd voor andere dingen, waaronder mijn gezin’.
Ook het corona tijdperk, waarin er niet gevoetbald werd, laat je inzien dat er ook andere dingen zijn in het leven dan allen maar voetbal.
Maar binnenkort ga ik weer trainen en dat kijk ik weer wel of ik bij een elftal aansluit. Ik ben te fanatiek om in een elftal te gaan voetballen waar er geen inzet is. De wil om te winnen is er nog steeds.

Een paar weken geleden is er bij de MSV & AV Flakkee met een bescheiden feestje afscheid genomen van Gerwin als selectiespeler. Een vaantje met daarop 350, doelend op het aantal wedstrijden in het eerste, een diner bon en lovende woorden van voorzitter Dominic van Doorn.
Ze zullen hem missen, die linksbenige middenvelder, die met zijn afgemeten passes altijd een medespeler wist te vinden. Maar ook de aanvallers die hij in de onderlinge duels de voet dwars zette. En menig keeper zal nog wel eens terugdenken aan de angstige momenten wanneer Gerwin van den Nieuwendijk weer een vrije trap op hun doel schoot.

Gerwin hoopt dat de jonge ploeg van MSV & AV Flakkee, die volgens hem veel potentie heeft, nog lang bij elkaar blijft. Dan kunnen we daar nog veel plezier aan beleven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant