Leo Linnartz laat ons zien waar deze wolven vandaan komen en waarom ze – na 150 jaar- weer naar Nederland en België komen om zich hier te vestigen.
Leo Linnartz laat ons zien waar deze wolven vandaan komen en waarom ze – na 150 jaar- weer naar Nederland en België komen om zich hier te vestigen.

Wolven terug in Nederland

Algemeen 637 keer gelezen

Op woensdagavond 1 december wordt in het gerenoveerde Raadhuis van Ooltgensplaat de 2e Waterpoortlezing gehouden. Leo Linnartz, inwoner van Ooltgensplaat, wolvenexpert en medeschrijver van het boek “De wolf terug” geeft een lezing over de terugkeer van wolven in Nederland. 

Hij laat ons zien waar deze wolven vandaan komen en waarom ze – na 150 jaar- weer naar Nederland en België komen om zich hier te vestigen. Op de Veluwe hebben ze zich nu gevestigd, net als op de heidevelden en bossen ten zuiden van Eindhoven. Ook is er al een wolf gespot in de provincie Zeeland. Mythes en sprookjes worden ontmaskerd en naast de ecologie van de wolf, komt ook herkenning van wolven en hun sporen aan bod. Tot slot neemt de spreker u mee naar wat de komst van de wolf voor ons als toekomstige buur betekent. Zijn wolven gevaarlijk, kan ik nog mijn hond uitlaten in het bos, moet ik mijn vee of huisdieren beschermen en hoe dan? Vragen die een antwoord krijgen op deze lezing.

Informatie
De avond begint om 20.00 u. en duurt tot 21.45 u. Het Raadhuis op Kaai 2 is om 19.30 u. open. De toegang is € 3,00, koffie en thee inbegrepen. I.v.m. Corona: vooraf reserveren op info@welzijnsfondsoostflakkee.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant