De Noordkaap Challenge doe je met z'n allen: Willem, Marjo, Wesley, Marieke en Tanja werken dus nauw samen.
De Noordkaap Challenge doe je met z'n allen: Willem, Marjo, Wesley, Marieke en Tanja werken dus nauw samen.

Noordkaap Challenge steunt het goede doel

Algemeen 1.390 keer gelezen

Middelharnis- Wat doe je als je een goed doel wilt steunen? Willem Taale heeft daar een uitdagend antwoord op gevonden. Dan ga ik, samen met mijn neef, meedoen aan de Noordkaap Challenge!

Door Henk Blanke

Voor Alexander is het de tweede, maar voor zijn neef Wesley Vroegindeweij de eerste keer dat deze uitdaging wordt aangegaan. Een trip van 7200 kilometer door Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden. Start 3 december. De rally bestaat uit 13 etappes. Het is maar een paar uur per dag licht. Er wordt gereden door sneeuw , over ijswegen, ijsplaten, door bossen en over vlaktes. De rijders worden geconfronteerd met overstekende rendieren en trotseren temperaturen variërend van -2 tot -30 graden Celsius en ijskoude wind.
De auto waarmee gereden wordt is tegen deze omstandigheden wel bestand: een Volkswagen Amorak. De bestickering op deze robuuste wagen is bedacht, geprint een aangebracht door Marieke Arensman, studente aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Zij koos voor het thema Pacman. Met dit figuurtje is de hele route, met al de plaatsen die aangedaan worden, op de auto aangebracht. Dat, met de andere stickers zorgt ervoor dat de wagen niet onopgemerkt blijft.

Het goede doel
De prestatierit wordt ieder jaar gehouden. De overkoepelende organisatie heeft daar een thema aan verbonden: ‘Het vergeten kind’. Iedere deelnemende equipe kan daar een eigen invulling aan geven. Team 120, WUTA Rally Sport, het team van Alexander en Wesley, heeft een zorgvuldige keus gemaakt: de afdeling ‘Sfeer & Meer’ van stichting Zuidwester is hun goede doel. Binnen deze afdeling wordt vijf dagen per week dagbesteding gegeven aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Genoeg geld inzamelen voor een nieuwe emailleer/keramiekoven is het goede doel van het team. Hierdoor kunnen nieuwe activiteiten worden aangeboden die binnen de afdeling van Sfeer & Meer momenteel nog niet mogelijk zijn. D.m.v. uitbreiding van het activiteitenpakket kan de cliënten een nog zinvollere (werk)dag geboden worden, waarin zij verborgen talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. En dat hebben zij. De motorkap van de auto wordt gesierd door een veelkleurige afbeelding van een kameleon. Deze is gekozen en ingekleurd door één van de cliënten van Sfeer & Meer.

Uw bijdrage helpt
Voor de oven is minimaal €2000 nodig. Een aantal bedrijven en particulieren heeft al een steentje bijgedragen. Ook u kunt dat doen. Ga daarvoor naar de website www.Noordkaapchallenge.com en zoek team 120 ,WUTA Rally Sport, op. Dan wijst de weg naar donatie zich vanzelf. Heeft u bijgedragen, dan kunt u de naam van uw bedrijf of van uzelf op de rallyauto laten aanbrengen. Mail hiervoor naar info@zebraprints.nl. Leuk toch, dat uw sticker op de Noorkaap is geweest?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant