Afbeelding

DHC maatje te groot voor DBGC

Algemeen 1.237 keer gelezen

Het bekeravontuur van DBGC is in Delft tot een einde gekomen. DHC was over het gehele duel gezien een maatje te groot voor DBGC en won met 4-0.
DBGC begon goed aan het duel in het ‘het grootste amateurstadion van Nederland’. Binnen twee minuten brak Thijs Tromp door de defensie van de thuisploeg omspeelde de doelman en zorgde voor de 0-1. Deze goal werd echter afgekeurd voor vermeend buitenspel.
Het duel ontwikkelde zich vervolgens tot een eenzijdig spelbeeld. DHC had de bal, viel aan en DBGC hield tegen. Vanuit een compacte organisatie gaf DBGC op enkele afstandsschoten na geen grote kansen weg. Na bijna 40 minuten spelen haalde Tromp van afstand uit. Zijn inzet werd weg getikt door de doelman waarna Sem Vos uit de rebound voor de voorsprong leek te zorgen, maar zowel de scheidsrechter als de grensrechter kwamen niet tot de conclusie dat de bal enkele centimeters over de lijn was. Vlak voor rust zorgde DHC met een schot van afstand voor de verdiende voorsprong waardoor DBGC toch met een achterstand de rust in ging.
In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld onveranderd. DHC viel aan en DBGC verdedigde en loerde op de counter. Zo’n zes minuten na rust was het opnieuw een schot van buiten de zestien die fraai binnen werd geschoten en DHC op 2-0 bracht. Als team bleef DBGC zo compact mogelijk spelen en loeren op een momentje in de omschakeling. Rond de 80e minuut werd DBGC in korte tijd twee keer uitgespeeld waardoor het nogmaals twee tegengoals moest incasseren. Uit een vrije trap van Bas Mackloet kreeg DBGC een mogelijkheid om de eer te redden, maar deze bal eindigde in de muur waardoor de eindstand van 4-0 op het scorebord bleef staan.
Zo kan DBGC terugkijken op een leerzaam duel en een terechte nederlaag tegen een sterke tegenstander, waarin de goals die DBGC wel maakte maar niet werden geteld recht hadden gedaan aan de inzet die als team getoond werd. Soms maakt een centimeter meer of minder toch het verschil. Aanstaande zaterdag speelt DBGC voor de competitie thuis tegen Walcheren.