Het winnende elftal van Melissant.

WFB blameert zich in Melissant

Algemeen 597 keer gelezen

Afgelopen zaterdag troffen Melissant en WFB elkaar in een Flakkeese derby.
WFB kende tot dusver een vliegende start van de competitie met zestien punten uit zes wedstrijden. De competitiestart van Melissant verloopt een stuk stroever. Zij pakten in zes wedstrijden slechts één punt. Echter is Melissant voor WFB inmiddels een heuse angstgegner. WFB wist in de laatste vijf officiële ontmoetingen in Melissant er slechts twee te winnen en nu de periodekoorts langzaam begint te stijgen in Ouddorp, zal er deze week nog vaak zijn teruggedacht aan het gelijkspel op 4 november 2017. Een bijna niet mis te lopen periodetitel werd toen uit handen gegeven en DVV’09 ging er uiteindelijk mee vandoor.
De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Orlando Fonseca.
Melissant grijpt WFB vanaf de start bij de strot en de eerste drie kansen zijn dan ook voor de thuisploeg. WFB loopt achter de feiten aan en het eerste echte gevaar kan niet lang uitblijven. Het is Stefan Nagtegaal die in het strafschopgebied bij een verdedigende actie net te laat komt en scheidsrechter Fonseca wijst gedecideerd naar de stip.
Verdediger Jacob van der Spaan neemt de penalty. Hij wacht tot keeper Corné de Jong een keuze maakt en schuift de bal vervolgens in de andere hoek: 1-0!
Uit de dug-out van de uitploeg klinkt een weinig hoopvolle conclusie: “alles moet beter!”
In het vervolg van de eerste helft komt WFB nauwelijks aan voetballen toe. Melissant dicteert de wedstrijd en de Ouddorpers kunnen daar slechts één kans tegenover zetten. Jorg Moerkerk stuurt met een steekpass Rowan Breen weg. Breen schiet vervolgens in kansrijke positie de bal op de paal. Het vervolg is weer voor Melissant. Vlak voor rust komen ze zelfs op een 2-0 voorsprong. Een vrije trap valt achter de verdediging van WFB en Marc Vroegindeweij reageert het meest alert. Met deze stand gaat de rust in. WFB komt nog goed weg. Het had ook 4 of 5-0 kunnen staan, maar met name Tolad van Estrik en De Jong houden de Ouddorpers nog op de been.

In de tweede helft verandert het spelbeeld pas iets als WFB besluit achterin één op één te gaan voetballen. Dit lijkt zich zelfs gelijk uit te betalen, maar een doelpunt van Simon Bremer wordt afgekeurd wegens buitenspel.
In het vervolg zijn de grootste kansen wel voor WFB, maar de bal wil er niet in. Pas in de negentigste minuut doet de uitploeg wat terug. Een overtreding in het strafschopgebied maakt dat scheidsrechter Fonseca weer een penalty moet geven. Deze wordt benut door Bremer en even mag WFB hopen op een gelijkspel.
Martijn van Wijk moet echter diep in blessuretijd nog eenmaal aan de noodrem trekken en dat resulteert in de derde penalty van de wedstrijd. Ook deze wordt verzilverd door Van der Spaan en zo eindigt de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor Melissant.
Voor WFB is de periodetitel uit het zicht geraakt.Slechts een klein wonder zou het tij nog kunnen keren. WFB-supporter Jan de Jong heeft er geen goed woord voor over en spreekt van een ‘complete offday’. Wat beklijft is dat de thuisploeg er enorm hard voor heeft gewerkt en WFB daar niets tegenover kon zetten. Melissant heeft daarom verdiend gewonnen.