Afbeelding

“SMAkelijke Oliebollen voor het goede doel”

Algemeen 486 keer gelezen

Wat is er mooier om te doen dan jezelf inzetten voor een goed doel? Al snel werd het idee geboren tussen de twee vrienden Peter en Corné om een oliebollenverkoop te houden. Tegen het eind van het jaar krijgt iedereen wel trek in zo’n lekkere bol met krenten. De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan “SMA de wereld uit”. 

Wat begon met een klein overleg, werd al snel een groter plan. De dames achter het team “SMA de wereld uit” werden ingelicht en brachten ook hun ideeën mee. De tuin is te klein, maar de oplossing is hun eigen bedrijven terrein “bie de meule” Dorpsweg 35 in Ouddorp. En niet alleen oliebollen maar ook verse kruukplaetjes en Arretjescake.  En al dit lekkers is nu al te bestellen via de QR code op de flyer of telefonisch. 

Kom zaterdag 30 december 2021 gezellig naar de Dorpsweg 35 tussen 10:00 en 15:00 uur in Ouddorp en geniet van een SMAkelijke oliebol en een kop koffie. Lukt het niet om te komen? De bezorgdienst komt de bestelling bij u brengen voor maar 1 euro in Ouddorp Goedereede en Stellendam.

Het onderzoek waarvoor we met ‘SMA de wereld uit!’ geld inzamelen richt zich op het urgente thema ‘behandeling op maat’. Met dit onderzoek willen we uiteindelijk kunnen voorspellen wat het effect zal zijn van medicijnen. Met de komst van nieuwe medicijnen voor SMA is het nu erg belangrijk om na te gaan of mensen verschillend op deze medicijnen reageren en waarom dit zo is. Zo kan per persoon de meest effectieve behandeling gekozen worden!

De spierziekte SMA is een progressieve en erfelijke spierziekte. Langzaam tast het bijna alle spieren aan. Gelukkig gebeurt er veel op het gebied van wetenschappelijk onderzoek waardoor er nu medicijnen zijn en komen om de achteruitgang te remmen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant