Afbeelding

Twee zussen maken samen een prentenboek

Algemeen 201 keer gelezen

De twee zussen Manouk en Eline van Eesteren, oorspronkelijk uit Nieuwe Tonge, hebben samen een mooi kinderboek gemaakt. Eline (27) heeft de tekst geschreven op rijm, en Manouk (29) heeft alle illustraties gemaakt. Het boek genaamd ‘Sam en de Snelle Fiets’, gaat over Sam zijn lievelingsfiets op school.

Eline heeft de inspiratie voor het verhaal uit eigen ervaringen op de Daltonschool in Middelharnis, waar zij les geeft in groep 1 en 2. Haar oudere zus Manouk is Grafisch ontwerper, illustrator en geeft les op het Grafisch Lyceum in Rotterdam.

Het idee voor een boek ontstond al toen Eline nog maar negen jaar was, toen was ze al van plan om een prentenboek te maken. En wie kon haar beter helpen met de tekeningen in het boek dan haar zus Manouk, die van illustreren haar werk heeft gemaakt en er ook van droomde om eens een prentenboek te illustreren!

De realisatie van het boek kon tot stand komen door crowdfundingsplatform ‘VoordeKunst’ en het lukte hen om het benodigde bedrag binnen te halen! Ze zijn dan alle donateurs heel dankbaar hiervoor. Het kinderboek is een mooi geïllustreerd boek voor kinderen van ongeveer 4-6 jaar. Onderwerpen als samen spelen, samen delen, keuzes maken en fantasie komen aan bod.

Voorproefje:
Sam wil dolgraag op de Snelle Fiets,
net als alle andere kinderen op het plein...
Hij komt maar niet aan de beurt!
Zal de fiets een keer van hem zijn?

Juf Sofie bekijkt de fiets eens goed.
Wat is er zo bijzonder aan,
dat iedereen erop moet?

Ook benieuwd geworden? Je kunt het prentenboek kopen in de boekhandel ‘Dekker & van Esbroek’ in Middelharnis of het is online te bestellen op www.manoukeneline.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant