Afbeelding

De Jonge Spartaan boekt 4e zege op rij (0-2)

Algemeen 290 keer gelezen

Sportpark ‘’De Trekdam” aan het Schenkeltje in ’s Gravendeel was zaterdag 23 oktober 2021 het toneel voor de wedstrijd tussen de teams van ’s Gravendeel en De Jonge Spartaan. De gastheren vonden zich na vijf competitiewedstrijden terug op de 10e plaats met vier punten uit vier wedstrijden. 

De gasten deden het beduidend beter en stonden voorafgaand aan deze wedstrijd met 9 punten uit vier wedstrijden op een fraaie 2e plaats. De laatste drie wedstrijden tussen beide teams trok ’s Gravendeel duidelijk aan het langste eind.

Onder een bewolkte hemel liet de openingsfase een licht overwicht voor De Jonge Spartaan zien. Zo kon spits Koen Vervloed net niet bij een voorzet van Lars Schriek en schoot Jan Willem van Lente in de 4e minuut over het doel. Wiljan Driece vond in de 12e minuut met een bekeken bal de in de diepte sprintende Pim Grootenboer. Deze liet doelman Ricardo Bakker kansloos met een hard schot in de korte hoek en dat betekende een snelle 0-1 voor de gasten. 

Kort hierop werd Lars Schriek gelanceerd door Pim Grootenboer. Wegens buitenspel werd Lars Schriek teruggefloten. Ferry de Koning had moeite met een lage vrije trap van Maurits Kuiper. Gelukkig verdween de bal naast het doel en de daarop volgende corner leverde niets op. Koen Vervloed schoot op aangeven van Gerben van der Weele naast.

De uitblinkende Pim Grootenboer onderschepte in de 26e minuut een bal op de speelhelft van ‘s Gravendeel. Hij snelde naar de goal, bleef oog in oog met Ricardo Bakker ijzig kalm en schoot de bal bekeken in de verre hoek. Zo scoorde de Jonge Spartaan uit de 2e kans gelijk ook het 2e doelpunt. Lars Schriek viel binnen het half uur met een beenblessure uit. Norman Leune verving hem. Er brak een rommelige fase aan met diverse blessures bij beide teams. Keeper Ferry de Koning voorkwam met een prima reflex dat de aan de zijde van de gastheren sterk spelende Ryan Aarnoudse de aansluitingstreffer kon laten noteren. In de extra tijd was een vrije trap van deze speler een prooi voor Ferry de Koning.

’s Gravendeel wisselde in de rust min of meer noodgedwongen liefst 4x. Aan Spartaanse zijde kwam aanvoerder Gerben Prins binnen de lijnen voor de niet geheel fitte Gerben van der Weele. Net binnen het uur soleerde Pim Grootenboer op de voor hem karakteristieke wijze door de defensie van ’s Gravendeel. Met een uiterste krachtsinspanning wist een verdediger de bal op het laatste moment nog weg te werken. Dit leverde een corner op. De ook niet geheel fitte Wiljan Driece werd na een uur vervangen door Sietse van der Weele. In de 63e minuut werd de 0-3 van Norman Leune afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Even later kon Sietse van der Weele alleen op de ’s Gravendeelse sluitpost af. Deze voorkwam door goed uit zijn doel te komen een nieuwe treffer.

De thuisclub probeerde het wel en bracht steeds meer manschappen naar voren. Dennis Baars kwam in het veld voor Koen Vervloed en De Jonge Spartaan verdedigde zich met hand en tand. Het was in de 74e minuut opnieuw Ferry de Koning die met een katachtige reactie bij de eerste paal Ryan Aarnoudse van een treffer afhield. Kort hierop moest de Spartaanse doelman ver uit zijn doel om een aanval onschadelijk te maken. Hierbij kwam hij in botsing met Dejan Bislimi, waarvoor deze een gele kaart ontving van scheidrechter Onderwater. In de 82e minuut zorgde Ryan Aarnoudse opnieuw voor gevaar. Zijn schot ging echter in het zijnet.

Kort voor tijd ruimde Gerben Prins een inzet van de thuisclub ruim voor de eigen doellijn op. De sterke spelende Tim Driece en even later ook Donny Klem kregen kramp, maar moesten verder. In de absolute slotfase dacht ’s Gravendeel toch nog te scoren.

Dit was echter buiten Pim Grootenboer gerekend. Met een uiterste krachtsinspanning wist hij de bal net voor de doellijn weg te werken en zo bleef de 0-2 op het scorebord staan. De Jonge Spartaan boekte als team een verdiende zege in de Hoeksche Waard.

Met deze 4e overwinning op rij verstevigt De Jonge Spartaan de 2e plaats en loopt de formatie van Wim Nieuwland twee punten in op Koploper Nieuwerkerk, dat in Rhoon op 1-1 bleef steken. Zaterdag 30 oktober speelt De Jonge Spartaan thuis tegen VVOR uit Rotterdam, de nummer 5 van de rangschikking. Hierna volgt zaterdag 6 november op Spartacus de topper tegen VV Nieuwerkerk,

Scoreverloop:

12e Pim Grootenboer 0-1

26e Pim Grootenboer 0-2

Toeschouwers: 112

Scheidsrechter Onderwater gaf geel aan Dejan Bislimi van ’s Gravendeel.

Opstellingen:

’s Gravendeel

Ricardo Bakker (46. Jurre de Ronde), Leon de Jong, Lorenzo van der Heijden, Daan van Son, Maurits Kuiper (46. Nathan Verbeek), Koen Colijn (46 Nicky Kranendonk), Youri Ton, Zoey Hoogerwerf, Ryan Aarnoudse, Brian Heijman (46. Aron de Jong) en Dean Bislimi.

De Spartaan;

Ferry de Koning, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Donny Klem, Rick Schellevis. Jan Willem van Lente, Tim Driece, Wiljan Driece (60. Sietse van der Weele), Gerben van der Weele (46. Gerben Prins) Lars Schriek (30. Norman Leune) en Koen Vervloed (76. Dennis Baars)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant