Afbeelding

Wedstrijd van de week: Abbenbroek 1 – WFB 1

Algemeen 758 keer gelezen

Afgelopen zaterdag waren we getuige van de kraker Abbenbroek – WFB. WFB kende, na een rommelige voorbereiding, een uitstekende start van de competitie. Na winstpartijen op OFB en Herkingen ’55 en een gelijkspel uit tegen DVV’09, nestelt WFB zich met zeven punten uit drie wedstrijden op een keurige vierde plaats. Abbenbroek behaalde hetzelfde resultaat en door een iets beter doelsaldo staan zij derde. Qua personele bezetting zijn er weinig bijzonderheden aan de kant van Ouddorp. Alleen Niels Breen is afwezig in verband met een vakantie. Martijn van Wijk is terug van een schorsing en start vanaf de bank.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Tim van Diest. De eerste tien minuten kijken we naar een gelijkopgaande strijd. Eerst is er een kan voor Rowan Breen die, na een goede pass van Bryan Westhoeve, zijn eigen man passeert, maar dan zit de keeper van Abbenbroek er goed tussen. Vijf minuten later lijkt Abbenbroek gevaarlijk te worden aan de rechterkant van het veld. Kevin Groenendijk blijft echter goed naar de bal kijken en grijpt op het juiste moment in.

Na de eerste tien minuten neemt WFB het initiatief volledig in eigen hand. Eerst is er een mooie aanval van Breen en Simon Bremer. Bremer zet met een schitterend hakje Breen vrij voor de keeper, maar hij deed dat vanuit buitenspelpositie. Kort daarna is er een keurige interceptie van Groenendijk op het middenveld. Deze speelt Mathijs Blonk aan, die op zijn beurt Bremer wegstuurt, maar ook nu heeft de grensrechter gevlagd voor buitenspel. In de drieëntwintigste minuut breekt Breen de ban voor de Ouddorpers. Het is Sjors de Bakker die aan de linkerkant het overzicht bewaard en op de rand van de 16 meterlijn de vrijgelopen Breen aanspeelt. Het schot van Breen wordt door een verdediger van Abbenbroek van richting veranderd en laat daarmee de keeper kansloos: 0-1!

Drie minuten later staat WFB bijna 0-2 voor. Breen en Joeri Melissant hebben bij de hoekschop een variant bedacht, waarbij Breen vrij komt te staan op de punt van de 16. Met een verwoestend schot raakt hij zowel de binnenkant van de eerste als de tweede paal! De bal stuit daarna echter uit de doelmond. In de dertigste minuut dreigt, in een spaarzaam moment, een uitbraak van Abbenbroek, maar deze wordt geneutraliseerd door Bryan Westhoeve en Groenendijk. In de tegenstoot weet de verdediging van Ouddorp de bal bij Blonk te krijgen. Die zet met een geweldige pass Bremer vrij voor de keeper. Bremer wacht lang en laat de keeper een keuze maken, daarop schiet hijzelf de bal in de verre hoek: 0-2!

In wat volgt dringt WFB steeds meer aan en is duidelijk op zoek naar de 0-3 om de wedstrijd voor de rust al in het slot te gooien. In de tweeëndertigste minuut probeert Westhoeve het van afstand, maar de bal gaat net naast. Weer een minuut later zorgt De Bakker ervoor met een goede actie dat Jorg Moerkerk de vrije doortocht heeft, maar de keeper is eerder bij de bal. Kort voor rust is het weer Westhoeve, die vanuit het middenveld met een splijtende pass Breen weet te bereiken. Deze draait daarop naar binnen en haalt weer verwoestend uit, maar de bal gaat net naast. Deze actie had meer verdiend. Lang hoeven we echter niet te treuren om deze misser. Het is wederom Westhoeve die opduikt aan de linkerkant. Zijn schot houdt het midden tussen een voorzet en een doelpoging, de keeper kan de bal echter niet goed verwerken en daarmee kan Breen de rebound simpel binnen tikken: 0-3! Scheidsrechter Van Diest kijkt dan op zijn klok en blaast voor de rust.

In de eerste helft hebben we een heel goed WFB gezien. Op het middenveld waren De Bakker, Westhoeve en Moerkerk heer en meester. De verdediging, met Tholad van Estrik, Erik Tanis en de eerdergenoemde Groenendijk en Melissant, was bij de enkele uitvallen van Abbenbroek keer op keer sterker dan de tegenstander. Door dit goede werk van de verdediging en het middenveld, konden de aanvallers naar hartenlust op zoek naar een treffer. Er vielen naast drie doelpunten, dan ook legio goede acties en kansen aan de kant van WFB te noteren. Op de perstribune verzucht Jasper van Opijnen, die voor een select gezelschap een live wedstrijdverslag bijhoudt, dan ook dat het bijna op werken begint te lijken.

In de tweede helft neemt WFB wat gas terug. Hierdoor moet keeper Corné de Jong voor het eerst in actie komen. Een hard schot van de linksbuiten van Abbenbroek wordt vakkundig uit het doel gehouden. Daarna is het weer de beurt aan WFB. In de vijfenzestigste minuut probeert Breen, die na zijn eerste twee treffers nadrukkelijk opzoek was naar een hattrick, het met een afstandsschot. Deze gaat ver naast. Dit was meteen zijn laatste actie, want hij wordt vervangen door Stefan Nagtegaal. Abbenbroek heeft in wat volgt steeds meer overtredingen nodig om het aanvalsspel van WFB af te stoppen. Melissant wordt, na een goede actie, op een meter of 25 van het doel onderuit gehaald. Dit is een buitenkansje voor Blonk en als in zijn beste dagen schiet hij de bal in de kruising: 0-4!

In de tweeënzeventigste minuut is het wederom Melissant aan de linkerkant die met een schitterende voorzet Moerkerk lijkt te bedienen, maar deze wordt in het strafschopgebied gevloerd. Dit is scheidstrechter van Diest niet ontgaan en hij wijst naar de stip. Bremer schiet daarop de bal beheerst in de linker hoek: 0-5!

Een kwartier voor tijd past WFB een dubbele wissel toe. Blonk en Moerkerk worden gewisseld voor Gijsbert van Estrik en Stan van Lenten. Die laatste lijkt een minuut later de voorsprong te vergroten. Eerst schiet Nagtegaal op de paal. De bal belandt daarop bij Van Lenten en deze schiet de bal in het doel. Het feestje gaat echter niet door, want de grensrechter heeft buitenspel geconstateerd. Tien minuten voor tijd is er aan de rechterkant nog een grote mogelijkheid voor Abbenbroek. De rechtsbuiten staat vrij voor de keeper, maar De Jong staat goed op te letten en met een geweldige redding houdt hij Abbenbroek van scoren af.

In het slot van de wedstrijd is er wederom een overtreding van Abbenbroek voor nodig om WFB af te stoppen. Ditmaal is Nagtegaal het slachtoffer. De vrije trap, aan de rechterkant van het strafschopgebied op een meter of 20 van het doel, wordt opgeëist door Melissant. Hij heeft vandaag een goede wedstrijd gespeeld en wil dat graag bekronen met een doelpunt. Hij mikt de bal in de verre hoek, maar de keeper staat succes in de weg. Vijf minuten voor tijd komt WFB met een laatste wissel. Tanis gaat eruit en publiekslieveling Van Wijk mag nog een enkele minuten meedoen. De scheidsrechter trekt er slechts één minuut blessuretijd bij. In de laatste seconden van de wedstrijd maakt Bremer een overtreding in het vijandelijke doelgebied en dan besluit Van Diest een einde te maken aan deze wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd zijn de spelers van WFB tevreden. Van Wijk vindt dat hij terug kan kijken op een goede vijf minuten. Groenendijk is vooral tevreden over de eerste helft: “we speelden goed. In de tweede helft zakten we iets terug, maar we hebben wel verdiend gewonnen.” Op het tweede veld is gelijktijdig de wedstrijd Abbenbroek 5 – WFB 3 afgewerkt. Daar was WFB met 1-4 te sterk voor de tegenstander. Zo gaat WFB, na een geslaagde middag, met 6 punten in de tas terug naar Ouddorp.