Afbeelding

Woonbond blij met massale opkomst woonprotest

Algemeen 272 keer gelezen

De Woonbond kijkt tevreden terug naar de opkomst van het Woonprotest. Ruim vijftienduizend mensen protesteerden vandaag in Amsterdam voor het recht op betaalbaar wonen. De Woonbond ondersteunde het woonprotest dat werd georganiseerd door een groep jonge activisten.

De actievoerders willen onder andere dat de verhuurderheffing, de belasting op sociale huur, wordt afgeschaft zodat corporaties voor lagere huren kunnen verhuren en meer kunnen bouwen, dat de prijzen in de vrije huursector aan banden worden gelegd en een strengere aanpak van beleggers op de woningmarkt. Ook moet er een einde komen aan de tijdelijke huurcontracten waar met name jonge huurders vaak mee worden opgezadeld.

‘We moeten lawaai blijven maken, tot ze in Den Haag in actie komen,’ riep Woonbonddirecteur Zeno Winkels op het podium in een vol Westerpark. De Woonbond wil dat de Tweede Kamer snel in actie komt om de verhuurderheffing af te schaffen en de prijzen in de vrije sector aan banden te leggen. Voor deze plannen is nu al een Kamermeerderheid. 

De volgende landelijke demonstratie, de ‘woonopstand’ staat gepland op 17 oktober in Rotterdam.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant