Zestig deelnemers aan de boottocht van de Zonnebloem zullen 21 september inschepen op de Frisia.
Zestig deelnemers aan de boottocht van de Zonnebloem zullen 21 september inschepen op de Frisia.

De Zonnebloem organiseert boottocht naar het TIJ

Algemeen 278 keer gelezen

Melissant-De Zonnebloem staat al meer dan 70 jaar klaar voor mensen met een lichamelijke beperking. Daarbij speelt leeftijd geen rol. Iemand van 72 kan fysiek beperkt zijn, maar ook een jongere van 18.

Door Henk Blanke

Vrijwilligers staan klaar om te voorkomen dat deze mensen in een sociaal isolement geraken. Ook op Goeree-Overflakkee is een afdeling van de Zonnebloem actief. Eens in de drie maanden organiseert de activiteitencommissie, onderdeel van het bestuur van de Zonnebloem GO, een activiteit voor de deelnemers. Dat kan een bingo zijn, maar ook een maaltijd of de gezamenlijke kerstviering. Uitstapjes staan eveneens op het repertoire. Na een periode van gedwongen niets doen door corona, is er nu eindelijk weer iets mogelijk. Dat werd door de Zonnebloem Goeree-Overflakkee met beide handen aangepakt. Op 21 september is er een boottocht georganiseerd met de Frisia, een schip, dat volledig is ingericht op het vervoer van mensen met een fysieke beperking. Er wordt ingescheept op het Havenhoofd in Middelharnis. En dan wordt het genieten van de natuur. De tocht voert nl. over het Haringvliet. Ook wordt het vogelobservatiepunt Tij vanaf het water aangedaan. Zo kan men nog meer genieten van dit unieke architectonische hoogstandje.
De boottocht wordt mede georganiseer door Natuurmonumenten. Deskundige gidsen zijn dan ook aan boord. Zij geven uitleg over alles wat er tijdens de tocht aan natuur wordt gezien.
De 60 deelnemers worden van begin tot eind volledig in de watten gelegd. Koffie, gebak, lunch, thee, het ontbreekt niemand aan iets. Door sponsoring is het gelukt de eigen bijdrage laag te houden. De boottocht zou echter niet mogelijk zijn zonder vrijwilligers.

Vrijwilligers
De verzorging van de deelnemers tijdens de tocht is in handen van een tiental vrijwilligers. Zij zetten zich niet alleen in bij gezamenlijke activiteiten. Ook brengen zij bezoekjes aan deelnemers van de Zonnebloem, organiseren individuele uitstapjes of gaan winkelen met hen. Dankbaar werk, met geweldige positieve reacties.
De vrijwilligers vormen de kurk waarop de Zonnebloem drijft. Daar zijn er nooit genoeg van. Voor alle meer dan 100 deelnemers aan de Zonnebloem op Goeree-Overflakkee zijn slechts achttien vrijwilligers beschikbaar. ‘Te weinig’, zal u terecht concluderen’. Maar daar kunt u wat aan doen. Meld u aan als vrijwilliger bij de secretaris van de Zonnebloem op het eiland Elly Spahr-van der Hoek, tel. 06-38927456. Laat uw hart spreken. Van medemenselijkheid wordt iedereen alleen maar beter.

Deelnemers
Iedereen met een fysieke beperking kan deelnemer worden van de Zonnebloem. Meld je daarvoor aan via de algemene site van de organisatie: www.dezonnebloem.nl. Daarna wordt er contact met u opgenomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant