Het pellen van de garnalen was niet voor iedereen even makkelijk. Deze meneer moest eerst even afkijken voordat het lukte.  Foto: Sam Fish
Het pellen van de garnalen was niet voor iedereen even makkelijk. Deze meneer moest eerst even afkijken voordat het lukte. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Vliedbergbewoners pellen 35 kilo garnalen

Algemeen 200 keer gelezen

Voor de achtste keer is er op woensdag 8 september maar liefst 35 kilo garnalen afgeleverd bij woonzorglocatie De Vliedberg in Ouddorp. Dit allemaal in het kader van de Week van de Goereese Vis!

Door Sam Fish 

Het garnalen pellen is inmiddels een heuse traditie te noemen. De bewoners hebben er dan ook echt zin in om weer aan de slag te gaan. En bij de een gaat dat wat harder dan bij de ander. “Ik heb dit vroeger altijd thuis gedaan,” vertelt een mevrouw. En ze gaat als een speer. “Het is een handigheidje dat je even onder de knie moet krijgen. Het is niet zo moeilijk.”

In het restaurant van de Vliedberg wordt gepeld, maar ook op de woongroepen. Ieder pelt voor zich en wat er overblijft wordt verdeeld onder de bewoners die ook wel een garnaaltje lusten.

Bewoners zijn blij
“Deze activiteiten zijn voor ons natuurlijk leuk om te organiseren. Maar het maakt vooral de bewoners blij,” laat Carmen weten. Zij is dagbestedingscoach binnen CuraMare.“Het zorgt voor meer interactie tussen de bewoners en de verschillende woongroepen. En het is weer eens iets anders. We zijn dan ook heel blij met het initiatief en we zijn heel trots op de visserij. Ik spreek namens heel CuraMare als ik zeg dat we de visserij een warm hart toedragen. Ik hoop dat we dit nog vele jaren mogen en kunnen blijven doen.”

Week van de Goereese Vis
De Week van de Goereese Vis duurt deze editie niet één week, maar drie. Genieten kan dus nog tot en met zaterdag 24 september. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant