Afbeelding

Muziekgebouw: D-examen Sanne de Geus ‘Cum Laude’.

Algemeen 142 keer gelezen

Op 13 juli gaf Sanne de Geus voor haar D-examen een concert in de Doopsgezinde Kerk in Ouddorp. Dit was een proeve van bekwaamheid als afsluiting van een 12-jarig lestraject bij Muziekgebouw GO. Sanne liet het publiek een programma horen met werken van de componisten Castello, Sammartini, Telemann en Linde.

Zij verraste het publiek, dat royaal aanwezig was, met haar zeer muzikale spel waarbij ze verschillende blokfluiten gebruikte. Hierbij werd ze begeleid door Piet Westhoeve op orgel en piano. Haar docente, Elly Bakker, gaf toelichting op het programma.Voor het onderdeel “samenspel” bespeelde zij de basblokfluit in een bewerking van de ‘The Entertainer’’ van Joplin voor blokfluitkwartet.

De aanwezigen vergaten min of meer dat het een examen was en genoten van de krachtige muzikale persoonlijkheid die Sanne bleek te zijn.

Alles bij elkaar overtuigde ze zeer met haar indrukwekkende spel. Dit werd door de commissie beloond met een 9,5 en daardoor was zij ‘cum laude’ geslaagd!

Een opmerkelijke prestatie in een jaar waarin de helft van de muzieklessen online moest zijn vanwege Covid-19 en waarin Sanne ook haar VWO-diploma behaalde.

Een felicitatie voor Sanne is dus zeer op zijn plaats!

Uit de krant

Uit de krant