Dit was pas het begin van de bos bloemen!  Foto: Sam Fish
Dit was pas het begin van de bos bloemen! Foto: Sam Fish © Sam Fish

Obs Buten de Poorte zwaait meester Leo uit

Algemeen 120 keer gelezen

Leo Ruighaver (62) is 42 jaar docent geweest waarvan 12 jaar op obs Buten de Poorte in Goedereede. Maar aan elke loopbaan komt een einde, zo ook voor meester Leo.

Door Sam Fish

“Ik denk dat ik in 2008 hier in Goedereede terecht kwam, ik weet het niet zeker. Ik ben nooit zo van het bijhouden, maar het was rond die tijd,” vertelt Leo. “Ik weet nog goed dat ik hier binnen kwam. Het was een oase van rust en dat is het altijd gebleven. Het is ook echt een warm bad. De leerlingen, de collega’s, oud-leerlingen die terugkomen voor een praatje. Het was hier altijd gezellig.”

Pensioen
Maar aan alle loopbanen komt een einde, zo ook die van een leerkracht. Toch kan Leo het niet allemaal in een keer loslaten. “Ik denk dat ik het te veel zou missen,” zegt hij. “Ik ben niet iemand die stil zit en mijn vrouw werkt ook nog. Dus ik heb aangegeven dat ik graag help als ondersteuning. Dat zijn maar een paar uurtjes in de week, maar dat kan net genoeg zijn. Het geeft de leerkrachten wat meer ademruimte en ik hoef niet naar de klok te gaan zitten staren thuis.”

Grootse plannen heeft hij namelijk niet. “Ik hoef niet zo nodig met de camper door Europa te reizen. Ik ga ook geen motor kopen nu ik met pensioen ben. Ik ben vooral blij dat ik nu extra ruimte voor mezelf heb, maar dat ik nog steeds af en toe kan helpen.”

Afscheid
Om meester Leo een passend afscheid te geven was de rode loper voor hem uitgerold. Daarnaast stond er ook een grote bos bloemen op hem te wachten bij binnenkomst. Wat hij echter pas later op de dag zou ontdekken, was dat die bos bloemen nog veel groter zou worden. Alle kinderen hadden namelijk zelf nog een bloem meegebracht om de bos mee aan te vullen. Op obs Buten de Poorte zitten ruim 100 kinderen. Dat is dus een aardige bos om mee naar huis te nemen.

“Deze school is als een familie voor me,” vertelt hij. “De gesprekken met de ouders zijn altijd fijn geweest. Dat ga ik ook echt wel missen. Maar ik heb het hier echt geweldig naar mijn zin gehad al die jaren. Ik had me geen beter school kunnen wensen.”

Kaartje sturen
Heb jij ooit les gehad van Leo en wil je hem bedanken voor alles? Of misschien wil je hem het beste wensen voor de toekomst? Wat je hem ook wilt vertellen, je kunt deze zomer een kaartje sturen. Doe dit niet naar de school, want die gaat natuurlijk dicht voor de zomer. Het kaartje kan gestuurd worden naar Leo Ruighaver, Beresteijn 34, 3252 CK in Goedereede.

Dit is overigens niet zijn eigen adres, maar dat van een medewerker van de school. Zij zorgt ervoor dat de kaarten bij meester Leo terecht komen.

Uit de krant

Uit de krant