Afbeelding

CDA-Kamerlid bezoekt zeehondenopvang A Seal in Stellendam

Algemeen 140 keer gelezen

Tweede Kamerlid Inge van Dijk (CDA) die ook recreatie en toerisme in haar portefeuille heeft bezoekt deze zomer diverse verborgen parels in ons land. Vrijdag 16 juli bracht zij een bezoek aan Stellendam. Voor een gesprek bij restaurant Zoet of Zout met de lokale CDA’ers, oud-wethouder en ondernemer in de toeristische sector Arend-Jan van der Vlugt, directeur Eilandmarketing Michel de Bruin en CDA-Statenlid Michel Rogier. En voor een gezamenlijk bezoek aan zeehondenopvang A Seal. 

Dat ons eiland meer te bieden heeft dan alleen de mooie stranden bij Ouddorp is voor de inwoners van Goeree-Overflakkee wel bekend. Zoals de vele natuurgebieden over het hele eiland waar je heerlijk kan wandelen of fietsen, de kleinere strandjes en natuurspeeltuinen voor de kinderen en de gezellige en historische dorpen en havens op ons eiland. Maar ook uitjes zoals het Faunapark in Nieuwe-Tonge, het streekmuseum in Sommelsdijk of het fort in Ooltgensplaat. Bijzonder trots is het CDA ook op één van de succesvolle projecten van oud-wethouder Arend-Jan van der Vlugt om bij te dragen aan de realisatie van een zeehondenopvang bij Stellendam. Samen met restaurant Zoet of Zout trekt A Seal veel bezoekers uit de hele regio is het ook een leuke slechtweervoorziening voor toeristen en inwoners.

Toerisme en recreatie beter spreiden over het eiland
Bij alle recreatieontwikkelingen staat voor het CDA de maatschappelijke meerwaarde voorop. Toerisme is een belangrijke economische peiler voor het eiland, maar op de kop van het eiland is een grens bereikt. Het CDA komt op voor behoud van het open landschap, de natuur en de onbebouwde kust, de ruimte en de rust. Deze raadperiode heeft het CDA bereikt dat er geen nieuwe recreatieparken bij komen op de kop van het eiland en daar voor recreatiewoningen geen extra landbouwgrond mag worden onttrokken. Dit biedt juist kansen voor de rest van het eiland, waar recreatie en toerisme een positieve impuls kan geven aan de leefbaarheid van de dorpen.

Dorpentour Stellendam en Melissant
Een week eerder was het CDA ook al op dorpentour in Stellendam en Melissant. Tijdens de dorpentour ontmoet het CDA veel verenigingen en organisaties die van maatschappelijke waarde zijn voor het dorp en ons eiland. Zo waren de lokale CDA’ers welkom bij een mooie vereniging als Scouting Goedereede in Stellendam en bij Zorgtuin de Nollehof en de Nollestee, een plantenkwekerij in Melissant waarbij met veel bezieling de zorg centraal staat.

Bij de bakker in Melissant zag het CDA hoe de inwoners door de aanbieder van glasvezel werden geïnformeerd over de mogelijkheden hiervan. Waarvan nu het mooie nieuws al bekend is dat de aanleg van glasvezel in Dirksland, Herkingen en Melissant doorgaat. Een project waar wethouder Tea Both-Verhoeven zich hard voor inzet, zodat het hele eiland klaar is voor een toekomst met snel internet.

Ook was CDA-raadslid Liesbeth Keijzer bij Nacht zonder Dak in Stellendam waar jongeren een nacht buiten sliepen om geld op te halen voor jongeren in Nepal. Daarnaast bezocht het CDA de vissershaven van Stellendam en sloot het de dag af bij een toernooi van Tennisclub Melissant.

 CDA Goeree-Overflakkee

Bij de foto’s: scouting, Zoet of Zout, vissershaven, Nollenhof

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant