Zonder woorden...
Zonder woorden...

Column Frank/Janine: Nieuwe buren

Algemeen 490 keer gelezen

Ik hoor bij die overkanters die zo’n twintig jaar geleden hierheen kwamen.

Tien jaar later stond het halve dorp te koop en raakte je huizen aan de straatstenen niet kwijt. Nu wordt de ‘verkocht’-sticker bijgeleverd als je huis in de aanbieding gaat.

De buren verversen zich snel. Soms alleen sleutel omdraaien maar er wordt ook stevig geklust. Oudgedienden kunnen geen staat maken op verworven rechten maar inschuiven helpt wel.

In ons smalle straatje hinderen we elkaar om en om. Ene helft van de maand parkeer je bij de buren voor de deur en twee weken later staan ze bij jou op de stoep. De wisseldagen zijn het ergst, dan is het slalommen.

Op verzoek heb ik het vijvertje in mijn slop gedempt om zo de motorfiets van de straat te krijgen. Buurman is onze valet boy. Als je de sleutels er in laat, zet hij stipt om 12 uur ’s nachts je auto aan de juiste kant. Ongeschreven regel is dat je de uitrit van de motor nooit blokkeert.

Overbuurman is hoofd van een groot gezin. In ruil mag hij de kliko van mij afvullen. Het nieuwe vuilophaalsysteem trekt een streep door die afspraak maar verder gaan we het vast wel rooien.

Corona is over, binnenkort een straatbarbecue.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant