Afbeelding

Filmbieb: Picciridda

Algemeen 156 keer gelezen

Hellevoetsluis -  Deze zomer kun je bij de bibliotheken op Voorne Putten en Goeree- Overflakkee terecht voor allerlei activiteiten. Donderdag 1 juli kun je de film Picciridda bekijken en na afloop genieten van een lekkere lunch in Cultuurhuis Nieuwe Veste in Hellevoetsluis.

Een Siciliaans vissersdorpje in de jaren ‘60. Julia is elf jaar als haar ouders besluiten hun povere bestaan te verruilen voor een zoektocht naar werk en geluk in Frankrijk.

Het meisje zelf is geen onderdeel van het plan. Zij komt te wonen bij haar grootmoeder, de strenge en schijnbaar emotieloze Maria. Lucia wordt gekweld door nostalgische gevoelens over haar ouders. Maar naarmate de tijd verstrijkt, begint ze belangstelling te krijgen voor mannen. Een mysterieuze wereld waar ze van haar grootmoeder ver vandaan moet blijven maar die ze zelf graag wil ontdekken. Gedreven door nieuwsgierigheid verliest Julia op een dag haar kinderlijke onschuld aan een afschuwelijk familiegeheim. Vanaf dat moment ziet ze de wereld met andere ogen.

Picciridda werd door pers -en filmprofessionals geprezen als een meesterwerk in de beste Italiaanse traditie. De film behandelt klassieke thema’s als generatieconflicten, vrouwenonderdrukking en de pijn van gezinsleden die door emigratie van elkaar worden gescheiden.

Donderdag 1 juli
Aanvang film: 11.00 uur
Locatie: Cultuurhuis Nieuwe Veste Hellevoetsluis
Toegang: alleen film € 5,- / film met lunch € 10,-

Goed om te weten:
Meer informatie en aanmelden kan via www.bzhd.nl/zomerindebieb 

Wanneer een buitenactiviteit wegens (te) slecht weer niet doorgaat, ontvang je je toegangsgeld terug. Alle activiteiten worden volgens de richtlijnen van het RIVM uitgevoerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant