Jong en oud kunnen zich vermaken op de nieuwe minigolfbaan bij Ouddorp Duin. (foto Merel Tuk)
Jong en oud kunnen zich vermaken op de nieuwe minigolfbaan bij Ouddorp Duin. (foto Merel Tuk)

Vakantiepark Ouddorps Duin is prachtige minigolfbaan rijker

Algemeen 448 keer gelezen

Ouddorp- Kinderen en een ode aan de grondlegger van Ouddorp Duin stonden vorige week centraal bij de opening van de nieuwste aanwinst van dit vakantiepark: de minigolfbaan.

Door Henk Blanke

Geen officiële opening zonder een officiële toespraak. Deze werd gehouden door de achtjarige Jula, kleindochter van de grote inspirator achter dit hypermoderne vakantiepark, Ludovic den Hollander. Na het aftelmoment was het de zevenjarige kleinzoon Lasse die, met het slaan van een bal op hole één, de baan officieel opende. Daarna werden de andere banen door een groot aantal kinderen in gebruik genomen. Dit alles onder het toeziend oog van wethouder Tea Both. Een feestelijk moment, waarbij het drankje en het hapje zeker op hun plaats waren.

Cofinanciering 
Ouddorps Duin is de laatste jaren steeds meer het centrum van de kustrecreatie in Ouddorp en omgeving geworden. Het restaurant Bij Marc, het strandtheater De Houten Kaap, de diverse winkeltjes en de outdoor activiteiten zijn daar het levende bewijs van. En nu is daar de minigolf aan toegevoegd. Dit prachtige complex is het resultaat van een gezamenlijke inspanning, waar corona eigenlijk, debet aan is. Alle activiteiten liggen nl. al geruime tijd stil. Daarom deden de ondernemers van Ouddorp Duin een beroep op het steunfonds van de gemeente Goeree-Overflakkee. Dit fonds is in het leven geroepen om ondernemers, die lijden onder de economische gevolgen van corona, bij te staan en op weg te helpen. Nieuwe initiatieven om hun bedrijf voort te zetten, worden vanuit het fonds gefinancierd. Met de gelden uit het steunfonds, een forse bijdrage van de ondernemers zelf en een lening, kwam daardoor de minigolfbaan tot stand. Een investering die jarenlang opbrengsten kan genereren. Geld, waaruit weer nieuwe toeristische activiteiten gefinancierd kunnen worden.

Corona heeft overigens meer gevolgen, in positieve zin, gehad voor het vakantiepark. De Houten Kaap is gedeeltelijk verbouwd. In de winkel is, behalve de speelgoedwinkel met de toepasselijke naam ‘de Houten Aap’, ook de outdoor balie te vinden. Daar kan men reserveren voor allerlei, in corona tijd, nieuw ontwikkelde activiteiten, zoals lasergamen, boogschieten en skimboarden. En uiteraard kan jong en oud daar de sticks huren om gezellig met elkaar een 18 holes spelletje minigolf te spelen.

Ook zijn er plannen voor een open lucht bioscoop. Het team van Ouddorps Duin heeft de afgelopen tijd dus niet stil gezeten. Met veel inzet, creativiteit en een financieel steuntje in de rug hebben zij van de nood een deugd gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant