Afbeelding

Passende leesvorm voor iedereen

Algemeen 140 keer gelezen

Melissant - Ziet u slecht of gaat u steeds slechter zien en hebt u (steeds meer) moeite met lezen? Bibliotheekservice Passend Lezen heeft een ruim aanbod in verschillende leesvormen zoals grootletter-, braille- en audioboeken; tijdschriften en ook hoorspelen. Op deze manier zit er voor iedereen wel een passende leesvorm tussen. 

Tijdens het Oogcafé van de Oogvereniging in Melissant op 10 juni 2021 vertelt Janneke Bakker van Passend Lezen meer over de mogelijkheden. Aanmelden is noodzakelijk en mogelijk via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl of 06-83070425. 
Bent u slechtziend of blind of gaat u steeds slechter zien? Merkt u dat u steeds meer moeite hebt met het lezen van bijvoorbeeld een boek, een tijdschrift of de krant? De Oogvereniging nodigt u graag uit voor het Oogcafé in Buurtcentrum Melissant op donderdag 10 juni 2021 tussen 14.00 en 16.30 uur in Buurthuis Melishof, Binnenweg 59 – 61 3248 AE Melissant.

Leesoplossingen
Bibliotheekservice Passend Lezen biedt leesoplossingen in verschillende vormen. Zo kunt u bijvoorbeeld de krant in gesprokken vorm ontvangen of een tijdschrift in een PDF bestand zodat u deze kunt lezen met behulp van een vergrotingsprogramma. Passend Lezen beschikt over een groot assortiment aan boeken, tijdschriften, kranten en hoorspelen. Zoekt u een titel die niet in de collectie van Passend Lezen voorkomt? Doe een suggestie voor productie en Passend Lezen overweegt de titel in de collectie op te nemen.

Hebt u vragen over de dienstverlening van Passend Lezen? Stel ze tijdens het Oogcafé Goeree-Overflakkee.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl of 06-83070425. Aanmelden voor deze activiteit is noodzakelijk.

Het Oogcafé
Oogcafé Goeree-Overflakkee is een initiatief van de Oogvereniging. De Oogvereniging is de patiënten- en belangenorganisatie voor mensen met een oogaandoening in Nederland. Een oogcafé is een plek waar mensen met een oogaandoening elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Regelmatig staat het oogcafé in het teken van een bepaald thema.

Word lid van de Oogvereniging
Krijgt u te maken met verminderd zicht als gevolg van een oogaandoening en bent u nog geen lid van de Oogvereniging? Zou u dit wel willen omdat u bijvoorbeeld vragen heeft over uw oogaandoening of behoefte heeft aan contact met mensen die weten hoe u zich voelt zoals bij het Oogcafé? Ga dan naar https://www.oogvereniging.nl/vereniging/word-lid/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant