Afbeelding
Sanne Donders

Column Frank/Janine: Schone Schijn

Algemeen 350 keer gelezen

Ik heb een harde leerschool doorlopen; zuinig zijn op andermans spullen. De keren dat mijn broer me in elkaar timmerde…..

Bij anderen heb ik alles prima op orde, je zou eens thuis moeten kijken. Schoonmaken is niet mijn hobby en als vrijgezel met inkomen besloot ik tot een schoonmaak-Miep. Niemand snuffelt in mijn kasten dus donderdagavond de vloer vrij zodat Miep vrijdag aan de slag kon met zuigen en de natte delen. Als het schikte sopte ik mee. Zo ging ik jarenlang opgeruimd het weekend in. Helaas, aan het arrangement kwam een eind en ik moest een ander zoeken.

Nooit heb ik het meer zo getroffen, de een na de ander. Op zeker moment kreeg ik de indruk dat mijn schoonmaakklus, voor huwbare dames, een excuus was me te checken.

Helaas, bij mij gaan werk en meisje slecht samen. Bijzonder was dat ze stuk voor stuk eisten dat ik een andere stofzuiger moest kopen ‘met die kan ik niet werken’, terwijl de garantie nog niet eens verlopen was.

Toen ik werkloos werd, met minder geld en meer tijd, besloot ik het zelf weer te gaan doen. Ik moet er nog aan beginnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant