Afbeelding

Een kijkje bij het beroepsprofiel BWI #bwi#bouw#meisjes#techniek#creatief#precies #netjes werken#sto

Algemeen 611 keer gelezen

In de onderbouw van de het vmbo krijgen de leerlingen de gelegenheid kennis te maken met alle 8 fantastisch mooie en interessante beroepsprofielen die op de Beroepscampus in Middelharnis mogelijk zijn.In het profiel BWI (Bouwen,Wonen & Interieur) begint de eerste klas met het maken van een tangram. Op de foto zaagt Sanne uit klas 1A heel nauwkeurig haar werkstuk. 


De vmbo docenten BWI én begeleider Daniëlle, werkzaam op de Beroepscampus bij RGO vmbo als stagiaire ‘gespecialiseerd pedagogisch medewerker’ vanuit Albeda College, begeleiden de leerlingen. Ze snappen dat het werken met machines best spannend kan zijn en daarom helpen ze hierbij met uitleg en complimentjes als het goed gaat. Hierdoor krijgen de meiden en jongens meer zelfvertrouwen.

In een volgende opdracht(en) kunnen de leerlingen met de lasersnijder hun creativiteit laten zien en met plaatjes, teksten en patronen snijden in hun houten werkstuk. Zo maken we techniek leuker en aantrekkelijker ook voor meisjes. Een mooi voorbeeld van hoe je creativiteit en STO (sterk techniekonderwijs) combineert. 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant